Beşiktaş sahasında Trabzonspor'a 2-1 yenildi

Beşiktaş son haftalarda yükselişe geçen Trabzonspor ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Bordo mavili ekip karşılaşmayı 2-1 kazandı. Haftaya lider başlayan siyah-beyazlı takım, bu sezonki 5. yenilgisini aldı. 44 puanda kalan Beşiktaş, ikinci sıraya geriledi ve zirvedeki yerini Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş ile Trabzonspor'u arasında oynanan karşılaşma bodro mavili ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetti. 

Beşiktaş Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Larin, Ghezzal, Aboubakar 11 ile sahaya çıkarken; Trabzonspor, Uğurcan, Serkan, Vitor Hugo, Edgar, Marlon, Flavio, Abdulkadir Parmak, Berat, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny'e ilk 11'de yer verdi. 

Beşiktaş'ın golünü 29. dakikada Vincent Aboubakar kaydetti.  

Trabzonspor 44. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Nwakaeme'nin şutunda meşin yuvarlak önce Vida'ya sonra da Montero'ya çarparak kaleci Ersin Destanoğlu'nun müdahalesine rağmen filelere gitti. 

Bordo mavililerin ikinci golü ise 63. dakikada Vitor Hugo'dan geldi.

İKİ OYUNCU SAKATLANDI

Maçın 64. dakikasında Bernard Mensah'ın yerine oyuna dahil olan Dorukhan Toköz, 13 dakika sahada kalabildi. Toköz'ün karşılaşmanın 77. dakikasında, Flavio'ya yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kartla oyundan atılmasıyla Beşiktaş 10 kişi kaldı. 

Karşılaşmaya iki takım da şansız sakatlıklarla başladı.

Trabzonspor'da maçın daha ilk saniyelerinde Abdulkadir Parmak sakatlanırken, Beşiktaş'ta ise 11. dakikada Rıdvan Yılmaz aynı şansızlığı yaşadı.

Bordo-mavili ekip, Abdulkadir Parmak'ın sakatlığı sonrası 4. dakikada Baker'i oyuna dahil etti.

Beşiktaş'ta ise sol kanatta Ekuban'dan topu kapmaya çalışan Rıdvan Yılmaz, bir süre koştuktan sonra adalesini tutarak kendini yere bıraktı. İlk müdahalesi sahada yapılan Rıdvan, sedyeyle oyun alanından çıkarıldı. 

Siyah-beyazlı ekipte Rıdvan'ın yerine 14. dakikada Fabrice N'Sakala görev aldı. 

 Bu arada maçın 35. dakikasında da Trabzonspor'da Vitor Hugo'nun kaşı açıldı. Bordo-mavili oyuncu, saha kenarında tedavi edildi. 

LİDERLİĞİ FENERBAHÇE'YE KAPTIRDI

Haftaya lider başlayan siyah-beyazlı takım, bu sezonki 5. yenilgisini aldı. 44 puanda kalan Beşiktaş, ikinci sıraya geriledi ve zirvedeki yerini Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Beşiktaş, ligde 9 maç aradan sonra mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta resmi maçlardaki galibiyet serisi de Trabzonspor mağlubiyetiyle sonlandı.

 

Ligin ilk yarısında 14 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi alan Beşiktaş 44 puanla 21 haftalık periyodu lider tamamlamıştı. Trabzonspor ise dokuz galibiyet, altı beraberlik ve beş yenilgiyle ligde ilk yarıyı 33 puanla 6. sırada bitirmişti. Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kazanmıştı. (HABER MERKEZİ)