Beşiktaş penaltılarda tur atladı

Türkiye Kupası çeyrek finalinde İttifak Holding Konyaspor'a penaltılarda 3-2 mağlup eden Beşiktaş, yarı finale yükseldi. Siyah beyazlılar üst turda Başakşehir'e karşı final mücadelesi verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren müsabakada rakibine penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak yarı finale çıktı.

13'üncü dakikada konuk ekip Beşiktaş öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içindeki Cenk Tosun'a pasını Skubic engelledi. Skubic'ten dönen topu tekrar önünde bulan Özyakup'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

17'nci dakikada Konyaspor skora denge getirdi. Guilherme'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Abdülkerim Bardakçı, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi ve 30 dakikalık uzatma bölümü başladı.

Müsabakanın uzatma bölümünde de skor değişmedi. Bunun üzerine yarı finale yükselecek tarafı belirlemek için penaltılara geçildi.

Beşiktaş'ta penaltıları kullanan Ghezzal, Resier ve Necip Uysal topu filelerle buluştururken, Mensah ise çerçeveyi tutturamadı.

Konyaspor'da ise Guilherme ve Miya penaltıları gole çevirdi. Ev sahibi ekipte Kravets, Skubic ve Abdülkerim Bardakçı penaltı atışlarından faydalanamadı.

Beşiktaş, penaltı atışlarında İttifak Holding Konyapor'a 3-2 üstünlük kurarak kupada yarı finale yükseldi. Beşiktaş, yarı finalde İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün rakibi oldu. (KONYA/AA)