Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 1-1 beraberlikle bitti

Süper Lig'in 31. haftasında lider Beşiktaş, zirve takibindeki Fenerbahçe'yi evinde ağırlıyor. Derbinin ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş ikinci yarının 48. dakikasında 1-0 öne geçti. Derbi Fenerbahçe'nin 89. dakikada kaydettiği golle berabere bitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaştı. Vodafone Park'ta oynanan derbiyi Halil Umut Meler yönetti. 

Beşiktaş'ın ilk 11'inde Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, De Souza, Atiba, Ghezzal, Ljajic, Larin, Aboubakar yer aldı. 

Fenerbahçe'de ise Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Gustavo, İrfan Can Kahveci, Valencia, Pelkas, Samuel-Osayi, Samatta ilk 11'de yer buldu. 

Derbinin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının 48. dakikasında Vida'nın golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçti.  

Fenerbahçe 89. dakikada Ozan Tufan ile beraberliği buldu. Maç bu skorla sona erdi.  

Fenerbahçe, bu beraberlikle 64 puanla zirvede bulunan bir maçı eksik Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kaldı. 

BEŞİKTAŞ 5. DERBİ MAÇINDA DA YENİLGİ ALMADI

Beşiktaş, teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde 5. derbi maçını da yenilgi almadan tamamladı.

Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından geçen sezonun ikinci yarısında takımın başına geçen Yalçın yönetiminde 5 derbi karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlı ekip, 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Sergen Yalçın yönetiminde Fenerbahçe'yi geçen sezon evinde 2-0 yenen Beşiktaş, bu sezon deplasmandaki ilk karşılaşmada rakibine 4-3 üstünlük kurarken, bugün de evinde sarı-lacivertli ekiple 1-1 berabere kaldı.

Geçen sezonun ikinci yarısında Yalçın idaresinde çıktığı Galatasaray derbisini 0-0 berabere tamamlayan Beşiktaş, rakibini bu sezonun ilk yarısında ise 2-0 yenmişti.  

6 MAÇ SONRA PUAN KAYBETTİ 

Beşiktaş, 6 maç sonra puan kaybı yaşadı.

Ligde Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 beraber kaldıktan sonra İttifak Holding Konyaspor (1-0), Gençlerbirliği (3-0), Yukatel Denizlisopr (3-0), Yeni Malatyaspor (1-0), Gaziantep (2-1) ve Medipol Başakşehir'i (3-2) yenen siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe ile berabere kaldı. 

SARI LACİVERTLİLER BU SEZON DERBİ KAZANAMADI 

Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda derbi maçlarda hiç galibiyet alamadı.

Bu sezon daha önce Galatasaray ile oynadığı 2 maçta birer mağlubiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, aynı durumu Beşiktaş karşısında da yaşadı.

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 4 derbiden sadece 2 puan çıkarırken, evinde iki rakibine de yenildi.

Fenerbahçe, ligde deplasmanda yenilmeme serisini 8 maça yükseltti.

Bu sezon evinde toplamda 6 maç kaybederek kötü bir rekora imza atan sarı-lacivertliler, deplasmanda ise bunun tam tersi bir performans sergiledi.

Ligde oynadığı son 8 deplasman maçında 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 20 puan toplayan Fenerbahçe, son olarak Gaziantep'e mağlup olmuştu. (SPOR SERVİSİ)