Beşikdüzü'ne iki Uğur Taş: 'Adaylığının önünü kesmek için aynı isimde başka aday buldular'

Beşikdüzü'nde bağımsız aday olması durumunda Cumhur İttifakı'nın oylarını böleceği düşünülen Uğur Taş'ın önünü kesmek için aynı isimde bir başka kişinin bağımsız olarak aday yapılacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON -Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde adaylığın Cumhur İttifakı tarafından MHP'ye bırakılması sonrası yoluna bağımsız devam etme fikrinde olan AK Parti aday adayı Uğur Taş'ın oyları bölmesine karşın aynı isimde başka bir vatandaşın bağımsız aday yapılarak önünün kesileceği iddia edildi.

Trabzon'da 2019 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin kazandığı tek ilçe belediyesi Beşikdüzü'nde seçime girecek adayın Cumhur İttifakı tarafından MHP'nin adayı Barış Öztürk'e bırakılması sonrası duruma tepki gösteren AK Partili aday adaylarının bir kısmı yoluna bağımsız devam etme kararı almıştı.

AK Parti'den aday adayı olan Uğur Taş, ilçenin MHP adayına bırakılması kararın seçmende rahatsızlık yarattığını belirterek yoluna bağımsız devam etmeyi düşündüğünü bildirmişti. MHP'nin, Taş'ın adaylığı durumunda Cumhur İttifakı'nın oylarının bölünmemesi için ilginç bir formül devreye soktuğu ileri sürüldü.

MHP'den bazı isimlerin Uğur Taş'ın bağımsız aday olması durumunda ilçenin başka bir mahallesinden bulduğu yine Uğur Taş isimli bir vatandaşı bağımsız aday yaparak seçmenlerde kafa karışıklığı yaratmayı planladığı iddia edildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy pusulalarında bağımsız olan adayların fotoğrafı olmadığı ve sadece isim-soyisim yer aldığı için seçmenlerin aynı isimlerden hangisine oy vermeyi karıştıracağı dile getirildi.

'DURUM ADAYLIK KONUSUNDA BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR'

Konuyla ilgili görüştüğümüz Uğur Taş, yaşanan hadiseden dolayı adaylığına henüz karar vermediğini söyledi. İddiaların kendisine ciddi isimlerden ulaştığını kaydeden Taş, durumu şöyle anlattı:

"İlçemizde başka bir Uğur Taş isimli vatandaş yaşıyor. "MHP'lilerin eğer Uğur Taş aday çıkarsa biz de Takazlı köyündeki Uğur Taş'ı aday yaparız" dediği kulağıma geldi. Bunun için bizim bağımsız olarak müracaat etmemizi bekliyorlarmış. Başka bir partinin ilçe başkanı durumu bana bildirdi. Bizi de adaylık konusunda düşündüren konu bu oldu. Ciddi bir söylem olduğu için ister istemez fren yapmak durumunda kalıyoruz. Çünkü YSK oy pusulalarında bağımsız adaylara fotoğraf koymuyor. İlçe Seçim Kurulu ile bu konuda görüştüm. Sadece ayırt için adımın yanına 'Tahsin oğlu Uğur Taş' yazabiliyorlar. Bunu tek tek seçmene nasıl anlatacağım."