Berlusconi yoğun bakımda: 'Bu sefer de atlatacağım'

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi, akciğer enfeksiyonu tedavisi gördüğü hastaneden gönderdiği mesajda, "Zorlu ama bu sefer de atlatacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın eski başbakanı ve koalisyon ortağı Forza Italia (FI) Partisi'nin Başkanı Silvio Berlusconi, akciğer enfeksiyonu tedavisi gördüğü hastaneden mesaj gönderdi.

Milano’daki San Raffaele Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde "kronik lösemi" teşhisi olan ve akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 86 yaşındaki lider, ailesinin sahibi bulunduğu Il Giornale gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Augusto Minzolini'ye konuştu. Berlusconi, "Bu sefer de atlatacağım" dedi. Silvio Berlusconi, Minzolini aracılığıyla ilettiği mesajda, "Zorlu ama bu sefer de atlatacağım, daha önce de olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

'SESİ GÜÇLÜ GELİYORDU, HEPİMİZİ CESARETLENDİRDİ'

AA'nın aktardığına göre, Silvio Berlusconi'nin partisi FI'nın koordinatörü, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Berlusconi'nin hastanedeki ikinci geceyi de 'sakin' geçirdiğini ve 'tedaviye karşılık verdiğini' belirtti. Tajani, "Sesi güçlü geliyordu, hepimizi cesaretlendirdi" dedi.

Bu arada Berlusconi'nin partisinin iktidar olduğu sağ koalisyon hükümetinin Başbakanı Giorgia Meloni ve diğer iktidar ortağı Lig Partisi lideri, Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini de Berlusconi ile telefonda görüştüklerini açıkladı.

Ne olmuştu?

Solunum sorunu yaşaması üzerine 5 Nisan'da Milano'da hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’ye lösemi teşhisi konulduğu iddia edilmişti. Corriere della Sera gazetesi, “Silvio Berlusconi ciddi bir kan hastalığından mustarip: Lösemi” diye yazmış, Reuters'a konuşan bir kaynak da haberi doğrulamıştı. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Berlusconi, 27 Mart'ta da kontrol maksatlı San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılmış, dört gün kaldıktan sonra taburcu edilmişti. İtalya'da "1994-2011 döneminde toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim" olan Berlusconi, Eylül 2020'de Covid-19'a yakalanmış, iki haftalık sıkıntılı tedavi sürecinin ardından iyileşebilmişti. Berlusconi, hastane çıkışında "Bu sefer de atlatmayı başardım" demişti. (DIŞ HABERLER)