Benedict Cumberbatch, Wes Anderson'ın yeni filminde başrolde

Roald Dahl'ın 'The Wonderful Story of Henry Sugar' kitabı film oluyor. Wes Anderson imzasıyla çekilecek filmin başrolünde Benedict Cumberbatch var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Roald Dahl imzalı 'The Wonderful Story of Henry Sugar' son on olarak "The French Dispatch" filmi ile izleyicilerle buluşan Wes Anderson tarafından Netflix yapımına uyarlanacak. Yapımın başkarakteri olan Henry Sugar'ı ise "Doctor Strange", "Sherlock" ve "The Imitation Game" ile tanınan Benedict Cumberbatch canlandıracak. 

Kayıp Rıhtım'ın Deadline'dan aktardığına göre, yapımın yakın zaman içinde Londra’da çekimlerinin başlaması bekleniyor. Ancak filmin yayın tarihi henüz belli değil.  

Yeni filme kaynaklık edecek kitap Türkçede 'Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü' adıyla Can Yayınları tarafından yayımlandı. Eser, yazarın bazı kısa öykülerini bir araya getiriyor. Daha önce de bir Ronald Dahl uyarlamasına imza atan Anderson'ın 2009 yapımı Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki) filminin seslendirme kadrosunda George Clooney, Willem Dafoe ve Jason Schwartzman gibi isimler yer alıyordu. 

NETFLIX, DAHL HİKÂYE KATALOĞUNU SATIN ALDI

Netflix geçen eylül ayında, Roald Dahl’ın bütün hikâye kataloğunu satın aldı. Platform diğer yandan Taika Waititi imzasıyla bir "Charlie’nin Çikolata Fabrikası" dizisi hazırlıyor ve Sony ve Working Title ortaklığında "Matilda the Musical" üzerine çalışıyor.