Belen'de orman yangını ikinci gününde: 1500 kişi tahliye edildi

Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Bölgede yaşayan bin 500 kişinin tahliye edildiği açıklanırken, yangın nedeniyle bir kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen yayılmaya devam eden alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle bin 500 kişi bölgeden tahliye edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanları ile söndürme çalışmaları için seferber olduğu yangına, Jandarma Güvenlik güçleri ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve çevre illerdeki belediyeler de müdahale ediyor.

Kınalıtepe mevkiinde yayılmaya devam eden yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgede yaşayan bin 500 kişi tahliye edildi.

Yetkililer, yangında 7 ev ve 4 sivil aracın kullanılamaz hale geldiği, can kaybının ise yaşanmadığını açıkladı.

BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

120 hektarlık alanı etkileyen orman yangını, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu akşam saatlerine doğru büyük oranda kontrol altına alındı. Yangında Soğukoluk ve Benlidere mahallelerindeki 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü. Havadan ve karadan yaklaşık 450 personelin katıldığı müdahalede söndürme çalışmaları hızla devam ediyor. 

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Armutçuk mevkiinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateş ormana sıçramış, yangına sebebiyet 2 kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün yaptığı açıklamada Belen'deki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin tutuklandığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)