Belediye işçilerinin grevi dördüncü gününde: 'Gelin müzakere ile bitirelim'

Çiğli Belediyesi işçileri başlattıkları grevi dördüncü gününde sürdürüyor. İşçiler yaptıkları açıklamada Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün söylemlerine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler eylemlerinin dördüncü gününde.

Bugün de belediye binası önünde biraraya gelen işçiler sık sık, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün greve ilişkin yaptığı yazılı açıklamaya dikkat çeken işçiler, grevin tek ve gerçek sebebinin TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamları ve ENAG’ın açıklamış olduğu enflasyon rakamları doğrultusunda, insan onuruna yaraşır bir ücret talebi olduğunu yineledi.

'GREV HALAYIMIZI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HALAYINA ÇEVİRELİM'

Kamuoyuna yapılan açıklamada; rakamlar telaffuz edildiğini söyleyen işçiler, gelecek yılın enflasyonunun tahmin edilemeyeceği göz önünde bulundurularak, işçinin ücreti üzerinden açıklamalar yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Tek amaçlarının müzakere ile haklarının verilmesi olduğunu söyleyen işçiler, “Tek isteğimiz zor hayat koşullarında, hayatı yaşanabilir kılacak ekonomik ve sosyal haklarımızı elde etmektir. İşçilerin onay vermediği hiçbir karar, sendikamız tarafından uygulanmamaktadır. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz; gelin toplu iş sözleşmesini masada müzakere ile bitirelim. Grev halayımızı toplu iş sözleşmesi halayına çevirelim. Ve çiğli işçisi, Çiğli halkı, Çiğli Belediyesi'nin ayrılmaz bir bütün olduğunu dosta düşmana gösterelim” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler izmir çiğli disk