Belçika Meclis Başkanı'ndan İsrail'in videosuna ret: 'Gazze de gösterilmeli'

Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Tillieux, İsrail'in Hamas'ın saldırısıyla ilgili gönderdiği videoyu mecliste göstermeyi reddederek "Gazze'deki katliama ilişkin görüntüleri de izletmek gerek" dedi.

Fotoğraf: Eliane Tillieux Facebook hesabı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'da Federal Parlamento'nun Temsilciler Meclisi Başkanı Eliane Tillieux, İsrail'in gönderdiği Hamas'ın saldırılarıyla ilgili videoyu izletmeyi reddetti.

Eliane Tillieux, parlamentoda düzenlenen kapalı oturumda siyasi parti temsilcilerine, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılara ilişkin İsrail'in Brüksel Büyükelçisi tarafından kendisine video iletildiğini aktardı. Meclis Başkanı Tillieux, İsrail'in gönderdiği videoyu izletmeyi "Eğer bunları göstereceksek denge gütmek uğruna Gazze'deki katliama ilişkin görüntüleri de izletmemiz gerek" diyerek reddettiğini belirtti.

'DAHA KAÇ ÇOCUĞUN ÖLMESİ GEREKİYOR?'

İsrail'in Ynet haber sitesinin aktardığına göre, Yeşiller Partisi temsilcisi Wouter De Vriendt, İsrail'in Belçika Büyükelçisi'ne tepki göstererek, "Bombardımanlarda 4 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Harekete geçmeden önce kaç çocuğun daha ölmesi gerekiyor?" diye sordu.

İsrail'deki bazı siyasetçilerin etnik temizlik ve soykırımı tartıştığını söyleyen De Vriendt, "Sivillerin ölümüyle sonuçlanacak şekilde bir Hamas liderinin bertaraf edilmesi bir skandal; özellikle de İsrail gibi bir ulus için. Bu, savaş suçu teşkil ediyor" ifadelerini kullandı. 

Yeşiller Partili isim sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulları, camileri, Birleşmiş Milletler çalışanlarını hedef alıyorsunuz. İsrail gibi demokratik bir ülkenin daha yüksek standartları gözetmesini beklerdim. 7 Ekim'deki saldırıdan sonra İsrail'i desteklemiştim ama artık bu duruşumu sürdüremiyorum. Vahşetin sona ermesi gerekiyor."

İSRAİL: İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de sosyal medya platformu X üzerinden Tillieux'a, "Kararınızla Belçika Parlamentosu, Hamas'ın işlediği savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları görmezden geliyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Geçen hafta, Federal Parlamento'ya İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde üretilen malların boykot edilmesini içeren yasa tasarısı sunulmuş, sosyalist partiler de destek vermişti. (DIŞ HABERLER)