Belçika'dan İsrail'e yaptırım talebi: 'Gazze'deki saldırılar soruşturulsun'

Belçika Başbakan Yardımcısı De Sutter, İsrail'e Gazze'ye yönelik bombardımanları sebebiyle yaptırım uygulanmasını, Hamas'a finansman sağlayan isimlerin de yaptırıma tabi tutulmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, Gazze'ye yönelik bombardımanları sebebiyle İsrail'e yaptırım uygulanmasını talep etti.

Reuters'ın aktardığına göre, Nieuwsblad gazetesine konuşan De Sutter, Belçika hükümetine çağrıda bulunarak İsrail'e yaptırırım kararı alınmasını ve Gazze'deki hastane ve mülteci kamplarının bombalanmasına ilişkin soruşturma başlatılmasını talep etti.

'SAVAŞ SUÇLULARININ AB TOPRAKLARINA GİRMESİ YASAKLANSIN'

"İsrail'e karşı yaptırım zamanı. Bomba yağdırılması insanlık dışı" diye konuşan Başbakan Yardımcısı, "İsrail'in ateşkes için yapılan uluslararası çağrıları umursamadığı açık" dedi.

De Sutter, Avrupa Birliği'ne (AB) de çağrıda bulunarak İsrail ile daha iyi ekonomik ve siyasi işbirliğini amaçlayan anlaşmanın da derhal askıya alınması gerektiğini söyledi. İşgal altındaki Filistin topraklarından gelen ürünlere ithalat yasağı getirilmesini de öneren De Sutter, şiddet uygulayan yerleşimciler ile savaş suçlarından sorumlu siyasetçiler ile askerlerin AB topraklarına girişinin yasaklanmasını istedi.

'HAMAS'A PARA SAĞLAYANLARA YAPTIRIM UYGULANSIN'

Belçika'nın Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne, bombardımanları soruşturması ve Hamas'a giden paranın kesilmesi için finansman artışı talebinde de bulunan Başbakan Yardımcısı De Sutter, Hamas'a atıfla, "Bu bir terör örgütü. Terör paraya mâl olur; Hamas'a para sağlayan şirketler ve kişilere yaptırım uygulanmalı" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)