Belarus'ta muhalif lider Kolesnikova'ya 11 yıl hapis cezası

Belarus'da muhalefetin önde gelen isimlerinden Kolesnikova, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada, Koordinasyon Konseyi üyelerinden Maxim Znak’a 10 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belarus'ta geçtiğimiz yıl düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerine karşı başlatılan protestoların liderlerinden ve muhalefetin önde gelen isimlerinden Maria Kolesnikova, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eylül 2020'de Ukrayna sınırında gözaltına alınan 39 yaşındaki  Kolesnikova, sınır dışı edilmemek için pasaportunu yırtmıştı. 

ZNAK'A 10 YIL HAPİS CEZASI

Kolesnikova'nın yanı sıra, iktidarın muhalefete devredilmesi amacıyla başkanlık seçimleri öncesinde kurulan Koordinasyon Konseyi üyelerinden Maxim Znak’a da 10 yıl hapis cezası verildi. Muhalif siyasetçi Znak'ın, 'iktidarı anayasaya aykırı yollarla ele geçirme teşebbüsü ve aşırılık yanlısı grup oluşturma' suçlamalarıyla yargılandığı belirtildi. Başkent Minsk'teki duruşmaya cam bir kafesin içinde katılan Kolesnikova ve Znak'ın avukatları, karara itiraz edileceğini aktardı. 

Geçtiğimiz yıl, maskeli kişiler tarafından kaçırılarak gözaltına alındığı ileri sürülen Znak, 'fikirlerini özgürce ifade ettikleri için insanları yargılamanın saçmalığını göstermek' için açık grevine başladığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)