Bekir Bozdağ: Patlama ile ilgili gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı. 

Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. "Her türlü terörü, kim tarafında yapılırsa yapılsın lanetliyoruz" diyen Bozdağ, "Terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır. Türkiye terörle mücadelesine dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Saldırı ile ilgili gözaltı sayısının 50'ye ulaştığı bilgisini aktaran Bozdağ, "Hiçbir terör örgütü, Türkiye'ye yönelik her türlü oyunda, saldırıda başarılı olamayacak" dedi.

GÖZALTINA İLİŞKİN YENİ DETAYLAR

DHA'nın aktardığı habere göre, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin bugün yakalanan Ahmed J'nin, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashır'ı buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı ileri sürüldü. 

Polis, "B. isimli şüpheliyi, Edirne’ye götüren kişinin Ammar Jarkas olduğunu, eğer yakalanmasaydı Ahlam Albashır’ı da il dışına kaçıracak kişinin de Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas olduğunu" belirtti.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)