BBVA, Garanti hisseleri için SPK'ye başvurdu

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından İspanyol bankası BBVA, Garanti'de pay teklifi için SPK'ya başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Garanti Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, BBVA'nın bugün itibariyle, Garanti Bankası'nın hâlihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için gönüllü pay alım teklifinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurusunu yaptığı duyuruldu.

BBVA, Garanti’de kendisine ait olmayan hisselerin alınması için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar vermiş ve hisse başına 12,20 TL gönüllü pay alım teklif fiyatı belirlemişti.  tüm payların satın alınması durumunda BBVA tarafından 25,7 milyar TL, (yaklaşık 2,25 milyar euro) ödeme yapılacak. Pay alım teklif fiyatı 12 Kasım 2021’de Borsada oluşan fiyatından yüzde 15 primli olarak belirlendi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, ilgili regülatörlerden izin alındıktan sonra işleme 6 gün içinde başlanacağını ve işlemin maksimum 20 gün içinde işlem bitirileceğini açıklamıştı.