Bayramda 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan satıldı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, bu sene de Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nın ardından açıklamalarda bulundu

AA'nın aktardığına göre kurbanlık satışlarının bu bayram için tamamlandığına dikkati çeken Çelik, "Bu sene de vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi. Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi. Tam rakamlar henüz netleşmedi ancak geçen senenin altına düşmedik" ifadelerini kullandı.

Çelik, bayram öncesinde kurban pazarlarındaki ve küçükbaş hayvan işletmelerindeki hareketliliğe bakarak 3,5 milyon civarında küçükbaş satışı olacağını tahmin ettiklerini anımsatarak, "Bu sene küçükbaş kurbanlıklarda öngördüğümüz satışlara ulaşılamadı. Bunun en büyük sebebi bayram tatilinin uzun olması. Birçok kişi bayramı tatil yerlerinde geçirdi. Büyükşehirlerde kurbanlık satışlarında geçen yıla göre azalma görüldü. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizde kurban kesiminin geçen yıla göre yüzde 20 civarında azalarak beklenilen düzeyde olmadığını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)