Baykal'ın mezarı başında anma: Özel ve İnce yan yana

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için ölümünün 1'inci yılında Ankara'daki Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Deniz Baykal'ın ailesi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

DHA'nın haberine göre Baykal'ın kabrine çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Muharrem İnce tören sonrası yaptığı açıklamada "Partinin oyu önemli değil, 'önemli olan memleket' dediğini çok kez duymuşumdur. Allah rahmet eylesin, benim üstadımdı. Mekanı cennet olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel ise şunları söyledi: 

15 YIL ÖNCE GELEN TELEFON: Her birimiz kendisinden çok şey öğrendik. Bundan tam 15 yıl önce Sayın Baykal, Manisa'da Belediye Başkan adayı olmam için seçimlere kısa bir süre kala beni aradı. Ankara'da Türk Eczacıları Birliği'nde görevliydim. Kendisine benim bu görev için çok erken yaşta olduğumu ve hazır olmadığımı söylediğimde, 'Sen iyi bir CHP'lisin, partililer bazı günlerde partileri için görev yaparlar, o görev hiçbir zaman unutulmaz, bu görevi yapman için aradım. Sana Belediye Başkanlığı teklif etmiyorum. Partinin bayrağını yere düşürmemeni teklif ediyorum' demişti. Onun üzerine görevi kabul ettim. Aktif siyasetteki hikayem, tam 15 yıl önce o telefonla başladı.

SÖZ VERİYORUZ: Bugün huzurunda, 1'inci ölüm yıl dönümünde partinin genel başkanı olarak var olmak; benim açımdan büyük bir onur. Hem omuzlarımda çok büyük bir yük; çünkü siyasette vefa tartışmaları yapılıyor. Bir partinin önceki genel başkanına vefa gösterecekseniz; bunun bir yolu var; iktidar yaparsanız vefanızı göstermiş olursunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini de Deniz Baykal'ın partisini de İnönü'nün, Ecevit'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisini de iktidar yaptığımızda, önceki genel başkanlarımıza vefamızı göstermiş olacağız. Mezarı başında buna söz veriyoruz" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)