Battal İlgezdi: 'İçerenköy’ün imar sorunu çözüldü'

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İçerenköy'ün ile ilgili uzun zamandır beklediği karar nihayet İBB Meclisi’nden geçti. İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçerenköy Mahallesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oylanarak kabul edilmesinin ardından, konu hakkında detaylı bilgi vermek ve vatandaşların sorularını cevaplamak için Ataşehir Belediyesi tarafından İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru ile mahalleli katıldı.

Toplantıda söz alan Başkan İlgezdi, şunları kaydetti:

 

“Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde, mahallelerimizin imar sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduk. İçerenköylü vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözümü ile ilgili uzun zamandır beklediği karar nihayet İBB Meclisi’nden geçti. İçerenköy Türkiye’deki en büyük 6 mahalleden biri olmasına karşın bugüne kadar imar sorunu çözülmemişti. Bundan sonra, planlar İBB tarafından Ataşehir Belediyesi’ne gönderilecek ve burada 1 ay süreyle askıda kalacak. Ardından 18 uygulaması için Ataşehir Belediyesi tarafından gerekli ihale yapılacak. Islah imar planından gelen alanlarda 18 uygulaması yapılacak, sonrasında arzu eden vatandaşlarımız hemen inşaatlarına başlayabilecek. İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür, mahalleli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

'DEPREME DAYANIKLI BİR ATAŞEHİR İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ'

 Toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel de şunları dile getirdi:

“Öncelikle Battal Başkan’a Ataşehir için vermiş olduğu emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben İçerenköy’de yaşayan ve buranın sorunlarını çok iyi bilen bir kardeşinizim. Bu toplantının yapıldığı İnan Aydınoğlu Kültür Merkezi, ilçemiz için büyük bir kazançtır. Deprem, kentsel dönüşüm, tapu ve imar meseleleri hepimizin gündeminde olan çok önemli sorunlardır. Depreme karşı dayanıklı bir Ataşehir’de oturmak için hep birlikte çok çalışacağız. Bu sorunun aşılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”