Batman’da TTB ve TMMOB’a yönelik baskılar protesto edildi

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, basın açıklamasıyla TTB ve TMMOB üzerindeki baskılara dikkat çekerek her ne olursa olsun toplum yararı için doğruyu söylemekten vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - TTB ve TMMOB üzerindeki baskılara dikkat çekmek amacıyla Batman Emek ve Demokrasi Platformu, TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu ile bir araya geldi.

Yıkılan Yılmaz Güney Sineması önünde yapılan basın açıklamasını kurumlar adına Batman Tabip Odası Sertaç Adıgüzel gerçekleştirdi. Açıklamada, TTB Merkez Konseyi Başkanları Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden algı başlatıldığı vurgulandı.

Sertaç Adıgüzel (ortada)

'ASIL HEDEF MESLEK ÖRGÜTLERİ'

Adıgüzel, "Emek Demokrasi Güçleri içerisinde mücadele edenler, hedef olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Kovid-19 salgınında olduğu gibi bilimsel bilgiyi her daim şeffaf bir şekilde toplumla paylaşmamız, yoksulluğa, gelir adaletsizliğine, rant politikaları uğruna şehrin betona bürünmesine; emekçilerin, işçi sınıfının, kadınların, engellilerin emeğini ve sözünü meydanlara taşıyarak insanca yaşam ve çalışma koşullarını savunmamız, savaşa karşı barıştan yana tutum almamız ve sağlıkta yaratılan çöküşü gün yüzüne çıkarmamızın da son dönem iktidarın bizleri hedef almasında asıl nedenlerden olduğunu kamuoyu açıkça görmektedir" dedi.

‘TIBBİ BİLGİMİZİ İNSAN HAKLARINI ÇİĞNEMEK İÇİN KULLANMAYACAĞIZ’

TTB Merkez Konseyi Başkanları Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı üzerinden algı yönetimi başlatıldığını da vurgulayan Adıgüzel, iktidarın tüm meslek gruplarına yönelik bir tutumunun olduğunu ve buna yönelik bir hedefinin olduğunu söyledi. Adıgüzel, "Bilinmelidir ki; bizler hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Binlerce yıllık hekimlik değerlerimize dayanan andımızda topluma söz verdiğimiz gibi; 'tehdit ediliyor olsak bile, tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağız.' TTB ve toplum için mücadele veren emek-meslek örgütlerini denetim altına almak, öncekiler gibi mevcut iktidar çevrelerinin de siyasi ajandasının üst sıralarında yer alıyor olabilir ama dün gibi yarın da toplum ve emek-meslek örgütleri sağlığına, emeğine, geleceğine sahip çıkacaktır" diye konuştu.

Meslek örgütlerinin yapısını değiştirmeye yönelik yasal çalışmalar da yapıldığına dikkat çeken Adıgüzel, buna karşı Batman Emek ve Demokrasi platformu olarak mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.