Batman’da tiyatro okulunun açılması için yardım kampanyası

Kürtçe tiyatro grubu olan Şermola Performans, ekim ayında Batman’da açacakları tiyatro okulu için yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şermola Performans ekibi, Batman’da “Dîwan Uluslararası Tiyatro Akademisi” adında bir tiyatro okulu açmak için hazırlıklara başladı. CultureCivic’in kira desteği ile Batman’da 420 metrekare büyüklüğünde 2 katlı bir mekân kiralayan ekip, kendi kaynaklarıyla tadilata başladı. Ekip, akademi mekanının inşasını tamamlamak ve Şermola Performans’ın 15. doğum günü olan 17 Ekim 2023'te tam kapasiteyle hizmete açmak için, bir bağış kampanyası başlattı.

Dîwan Akademî, Kürtçe olarak uygulamalı ve teorik, çağdaş tiyatro ve oyunculuk eğitimleri vermeyi, oyunculuk alanında araştırmalar yapmayı, uluslararası değişim programları sunmayı, dünyadaki değişik tiyatro ekollerinden hocaları düzenli olarak Batmanlı tiyatro öğrencileri ve tiyatrocularla buluşturmayı, öğrencilerini çeşitli değişim programları ile dünyanın önemli kültür ve sanat şehirlerindeki tiyatro eğitim enstitülerine göndermeyi ve böylelikle Batman ve çevre illerdeki tiyatro dinamiklerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Türkiye’de Kürtçe dilinde profesyonel tiyatro eğitimi veren bağımsız bir kurum yok. Dîwan Akademî, Batman ve çevresindeki illerde yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar ve işçiler için önemli bir tiyatro eğitim merkezi olmayı amaçlıyor.

Akademi ayrıca Kürt tiyatrosu ve dünya tiyatrosu, festivalleri ve kurumları arasında bir köprü kurmak; tiyatrocuların yanı sıra diğer disiplinlerden sanatçılara, farklı yaş gruplarına, cinsiyetlere ve toplumsal kesimlere yönelik çalışmalar yapmak amaçlarını da taşımakta. 

Destek olmak için