VİDEO

Batman'da seçim: İbre kimi gösteriyor?

AK Parti'nin Hüda Par ile yaptığı seçim ittifakına rağmen Batman'da dengeler değişmeyecek gibi gözüküyor. Batmanlı seçmenler Kemal Kılıçdaroğlu ve Yeşil Sol Parti'yi destekleyeceğini aktarıyor.

Ardıl Batmaz - Evrim Deniz

BATMAN - 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Batman'da siyasi partilerin çalışmaları hızlandı. Adaylar ve partililer Batman'ı kapı kapı geziyor ve destek arayışlarını sürdürüyor.

Batman, 2018 seçimlerinde Meclis'e Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 5, AK Parti'den 1 milletvekili göndermişti. AK Parti'nin Hüda Par ile yaptığı ittifaka rağmen Batman'da dengelerin değişmeyeceği ileri sürülüyor.

Batman'da, AK Parti'nin Hüda Par ile ittifak yapması ve Hüda Par Sözcüsü Serkan Ramanlı’yı 2. sıradan aday göstermesine rağmen geçen seçimlerde aldığı bir milletvekilini Yeşil Sol Parti'ye kaptırma ihtimali dile getiriliyor.

BATMANLILAR HANGİ ADAYA OY VERECEK?

Yeşil Sol Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla birlikte Batmanlıların büyük kısmının kararı da Kılıçdaroğlu'ndan yana oldu. Türkiye'deki ekonomik krize ve işsizlik problemlerine değinen Batmanlılar, değişim için adresin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Batmanlıların Kılıçdaroğlu'ndan beklentisi ise barış ve özgürlük olarak dillendi.