Batman'da öğrencilerden su protestosu: 'Mağduruz'

Batman'da lise öğrencileri, uzun süredir sularının olmadığını belirterek valilik önüne gitti. Burada açıklama yapan öğrenciler, "Mağduruz ama kimsenin umurunda değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman'ın merkezine yaklaşık beş kilometre uzaklıkta bulunan Batman Fen Lisesi'nde, Batman Fatma Aileye Fen Lisesi'nde, Yeni Sosyal Bilimler Lisesi'nde ve öğrencilerin kaldıkları lojmanlarda günlerdir su akmıyor. Duruma tepki gösteren öğrenciler, bu sabah seslerini duyurmak için valilik önüne yürüdü.

Batman Valiliği önünde bir araya gelen 100'den fazla öğrenci, 'su bizim hakkımız, söke söke alırız' sloganı attı. 

'SU VERİLMİYORSA BİZ NEDEN OKUYORUZ?'

Öğrenciler adına basın açıklamasını lise öğrencisi Zehra Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, "Biz Batman Fen Lisesi, Batman Fatma Aileye Fen Lisesi, Yeni Sosyal Bilimler Lisesi ve kız öğrenci yurdu öğrencileri olarak buradayız. Üç gündür su olmadığı halde bütün birimlere haber gönderdiğimiz halde şu anda hala okulumuza su gelmedi. Mağdur oluyoruz ama kimsenin umurunda değil. En kutsal olan hakkımız olan su bile bize verilmiyorsa Batman Belediyesi'nden, Batman Valiliği'nden ne istiyoruz? Bizim hakkımızı neden kimse sormuyor? Bunu sormak için buraya geldik. Hakkımızı alana kadar gitmeyeceğiz. Mağduruz, neden kimse bunu sorgulamıyor? Niye kimse bizim bu halimize çare bulmuyor? Üç gündür, üç yurdun bulunduğu bir yere su verilmiyorsa biz neden okuyoruz? Biz bu ülkenin gençleriyiz. Neden halen bize su verilmiyor" dedi. 

Açıklamanın ardından öğrenciler, slogan atarak valilik önüne geçti. Valilik önünde öğrenciler polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri öğrencilere, valilik ile görüşülebileceklerini iletirken eylemlerine son vererek okullarına gitmeleri gerektiğini belirtti. Emniyet yetkilileri lise öğrencilerine 2911 sayılı kanundan bahsederek toplu halde eylem için izin alınması gerektiğini söyledi. Öğrenciler ise uzun bir süredir suların akmadığını, valiliğin su sorununu çözmediğini bu yüzden eylem yaptıklarını belirtti. Daha sonra belirlenen okul temsilcileri Batman Valiliği ile görüşmek için valilik binasına geçti. Diğer öğrenciler de valilik önünden polislerin yönlendirmesi ile ayrıldı.

Batman Belediyesi ve Batman Valiliği, öğleden sonra yayınladıkları basın açıklaması ile üç lisenin bulunduğu eğitim yerleşkesinde 3 Eylül'de TEİAŞ tarafından yapılan elektrik çalışmaları sırasında su kesintisinin yaşandığını, belediye tarafından arızanın gidilerek söz konusu bölgeye su verildiğini belirtti.