Batman’da işçilerden kıdem tazminatı açıklaması: Mücadele edeceğiz

Batman’da işçiler, kıdem tazminatının kaldırılmaması için mücadele edeceklerini açıklayarak “Kıdem tazminatı iş güvencesidir” dedi.

İşçiler adına açıklamayı, Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman'da kaldırılmak istenilen kıdem tazminatı için işçiler, Petrol-İş Sendikası'nın çağrısı ile bir araya geldi.

İşçiler, 87 yıllık haklarını korumak için mücadele edeceklerini açıkladı.

'AKP ÜLKEYİ ŞİRKET OLARAK GÖRÜYOR'

Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası’nın çağrısı ile kıdem tazminatına dokunulmaması talebiyle Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Batman'ın Diyarbakır Caddesi üzerinde yıkılan Yılmaz Güney Sineması alanında bir araya geldi. KESK, DİSK temsilcilerinin yanı sıra Batman Barosu ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Zeynep Oduncu'nun da destek verdiği açıklamayı, Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal yaptı.

Kartal, AK Parti'nin siyasi partiden ziyade işçinin kıdem tazminatını gasp etmek için hareket eden işveren temsilcisi olduğunu söyledi. Kartal, "AKP tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’da kıdem tazminatından rahatsızlık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ağzından daha net bir şekilde ifade etmiş oldu" diye konuştu.

Yılmaz'ın açıklamalarının, AK Parti'nin 87 yıllık kıdem tazminatı hakkının 2024'deki yerel seçimlerin ardından kaldırmak istediğine işaret ettiğini söyleyen Kartal, şöyle devam etti: "Kıdem tazminatı ilk defa 1936 yılında herhangi bir feshe bağlı kalmaksızın hak kazanılan bir hak olarak düzenlenmesine karşın, zamanla işçi sınıfının mücadelesi ile ileri taşınmış, 1980 darbesi ile ağır bir yara alsa da bugüne kadar işçi sınıfının en önemli kazanımı olarak varlığı devam etmiştir.

Kıdem tazminatı için işçi öncesinde çalışmış ancak alacağı işten çıkacağı tarihe ertelenmiştir. Kıdem tazminatı iş güvencesidir. İşveren keyfiliğinin frenidir. Ev sahibi olmanın umududur. Sermayenin/işverenin temsilcisi olan AKP ise ülkeyi şirket, vatandaşları da işçisi olarak gördüğünden, patronunun yani sermayenin kıdem tazminatını kaldırma isteğini yerine getirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, alın terimizi, iş güvencemizi, ev sahibi olabilme hayalimizi tamamen ortadan kaldırmak istiyor.”