Batı Şeria'da yerleşimciler otomobil galerisini ateşe verdi

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir günde 25 kişiyi gözaltına aldı. Yasa dışı yerleşimciler, Ramallah yakınlarında bir Filistinlinin otomobil galerisini ateşe verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 109'uncu gününde devam ederken, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki gözaltıları ve yerleşimci şiddeti de artarak sürüyor. Batı Şeria'da son 24 saat içinde 25 Filistinli daha gözaltına alınırken, Ramallah kenti yakınlarında bir Filistinliye ait otomobil galerisinin fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verildiği belirtildi.

7 EKİM'DEN BU YANA 6 BİN 220 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

AA'nın haberine göre, Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi. Son 24 saatte Tulkerim, Nablus, Ramallah, Kudüs, El-Halil ve Beytüllahim kentlerinde aralarında eski tutukluların da bulunduğu 25 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 6 bin 220'ye ulaştığı kaydedildi.

RAMALLAH YAKINLARINDA OTOMOBİL GALERİSİ ATEŞE VERİLDİ

Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında bir Filistinliye ait bir otomobil galerisi de yerleşimciler tarafından ateşe verildi. Galerinin sahibi Aziz Hamid Malik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramallah kentine bağlı Beyteyn beldesinde bulunan galerisinin önceki aylarda da birkaç kez yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Bir grup Yahudi yerleşimcinin bu kez galerisini ateşe verdiklerini aktaran Malik, "Yangında 12 araç zarar gördü ve yaklaşık 180 bin dolarlık hasar oluştu" diye konuştu.

109 GÜNDE BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS'TE 370 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, dün WAFA'ya yansıyan bir habere göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Cenin kentindeki baskında bir çocuğu öldürdü. Baskın sırasında çıkan çatışmada karnından gerçek mermiyle vurulan 17 yaşındaki Yamin Muhammed Hassiti hayatını kaybetti.

Böylelikle, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinli sayısı 370 oldu.

Öte yandan, İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil, Nablus, El-Bire ve Beytüllahim kentlerine de baskınlar düzenledi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, El Halil yakınlarındaki Yatta beldesinde 15 yaşındaki bir çocuğun bacağından gerçek mermiyle yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, kuzeydeki Halhul beldesinde ise iki kişinin darp sonucu yaralandığı kaydedildi. Nablus yakınlarındaki Irak Burin beldesinde ise bacağından vurulan 18 yaşındaki bir genin hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

Bire kentindeki baskın sırasında çıkan çatışmada ise bir genç başından şarapnelle yaralandı. Beytüllahim'in batısındaki Husan köyündeki baskında da darp sonucu yaralananlar oldu.

BEYAZ SARAY: ABD'Lİ HİCAZİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ TRAJİK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dün düzenlediği günlük basın toplantısında, 17 yaşındaki Filistinli-ABD'li Tevfik Hicazi'nin Batı Şeria'da İsrail askerlerince başından vurularak öldürülmesini 'trajik' olarak nitelendirdi.

Kirby, "İsrail'den bu ölümle ilgili olarak kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yürütmesini ve bu olayın sorumlularının hesap vermesini bekliyoruz. O daha 17 yaşında bir çocuktu ve şimdi aynı yası tutan bir başka aileden konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de günlük basın brifinginde konuyla ilgili soruları yanıtladı. Patel, olayı takip ettiklerini kaydederek "Bu olayın farkındayız ve 17 yaşındaki bir ABD vatandaşının öldürülmesinden dolayı sarsıldık. İsrail hükümetiyle olayın soruşturulması noktasında yakın temas halindeyiz" diye konuştu.

ABD vatandaşı Filistinli Hicazi, 19 Ocak'ta Batı Şeria'da İsrail ordusu tarafından başından vurularak öldürülmüştü. İsrail'in hedef aldığını iddia ettiği Hamas'ın bulunmadığı, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı yerleşimcilerin saldırılarında 369 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)