Başsavcılık: Yakalanması için uluslararası prosedür işletilmekte

Savcılık, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamud gözaltına alınması için uluslararası prosedürlerin işletildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un otomobiliyle çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Taksirle Yaralama' suçundan derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır" denildi.

Mohamud'un ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, Göçer'in ölümünün ardından ise gözaltı kararı verildiği aktarılan açıklama, şöyle devam etti:

"Yunus Emre Göçer'in yaralanması ve suçun niteliği, kusura ilişkin ilk tespitler dikkate alınarak şüpheli Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un aynı gün ifadesi alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. 06 Aralık 2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir. Şüphelinin 2 Aralık 2023'de yurt dışına çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediğinden 08 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor düzenlenmesi talep edilmiştir. Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir." (HABER MERKEZİ)