Başkanvekilinden 'deprem riski' tepkisi: Ya bu şehirde olmuyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ataman, kentin deprem açısından risk taşıdığını söyleyen akademisyenlere tepki gösterdi, Trabzon'un Türkiye'nin en güvenli yerlerinden biri olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında gündem dışı söz alan bağımsız üye Davut Çakıroğlu, kentteki binaların depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çakıroğlu'na cevap veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzon'un deprem açısından Türkiye'nin en güvenli yerlerinden biri olduğunu öne sürdü, kente ilişkin risk değerlendirmeleri yapan akademisyenleri suçladı. 

'YATIRIMI, TURİZMİ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ'

Trabzon'un depremden kaçanların geldiği bir il olduğunu belirten Ataman, akademisyenlerin amacını aşar şekilde kenti güvensiz gösterdiğini dile getirdi. "Deprem sürecinde ben bazı akademisyenlerin, yani otellerini, turizm tesislerini, depremzedelere açmış Trabzon’u da deprem bölgesi olarak ilan ettiklerine maalesef tanık oldum" diyen Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkaç akademisyenin amacını aşar şekilde, sürekli medyatik olmak için, 'Ya Trabzon’da deprem bölgesinde. Orada da şu olur, burada da bu olur...' Ya bu şehirde olmuyor. Bu şehir sağlam bir şehir, bu şehir sanayinin gelmesi gereken, yatırımcının gelmesi gereken, nüfusunun artması gereken, turizmde lokomotif bir şehir. Biz meclis olarak bunu ön plana çıkarmak durumundayız."

Ataman, kentte eski binaların olduğunu ve kentsel dönüşüme ise ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İlçe belediyeleriyle ortak tarama yapılacağını kaydeden Ataman, "Duruma göre bazı binalar güçlendirilecek, bazı binalar ise yıkılacak. Hatta deprem bölgesinde gördük ki bir bina yıkıldığında bir cadde kapanıyor. Bunları da ön planda tutarak bir çalışma başlatılması yönünde irade ortaya koyduk" dedi.

'RİSK TAŞIYOR'

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) eski öğretim üyesi jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon'un deprem açısından risk taşıdığını belirterek 50 yıl içerisinde bölgede 6.6 büyüklüğünde deprem olabileceğini söylemişti.