Başhekim yardımcısından hemşirelere mobbing iddiası: 'Hizaya getirme operasyonu'

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bazı hemşirelerin "sekreterlik" yapmaya zorlandığı, itiraz edenlerin ise Başhekim Yardımcısı Murat Gönen'in mobbingine maruz kaldığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Alma biriminde çalışan hemşirelerin sekreterlik yapmaya zorlandığı ve bunu kabul etmeyenlerin Başhekim Yardımcısı Murat Gönen tarafından yer değiştirilme ile tehdit edildiği öne sürüldü.

Daha önce Rektörlük ve Başhekimliğe yazılı ve sözlü olarak başvurulmasına rağmen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Bilal Üstündağ ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz'un duruma sessiz kaldığını belirten Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş mobbinge tepki gösterdi. Karataş, "Sağlık Çalışanlarının zor şartlarda görev yaptığı bir ortamda bir idarecinin meslektaşlarımıza bu şekilde mobbing uygulamasını ve haksız yere yer değiştirme ile hizaya getirmeye çalışmasını kınıyoruz" dedi.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş

'EGOSUNU TATMİN ETMEK İÇİN GÖREV YERLERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR'

Hemşirelerin görev tanımında sekreterlik olmadığını belirten Karataş şöyle devam etti: "Sağlık çalışanları kanunlarda belirtilmiş görev tanımlarına göre çalışırlar. Keyfi ve angarya iş yüklenemez. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 45. maddesine göre de hiçbir memur, sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir görevde çalıştırılamaz. Başhekim Yardımcısı Murat Gönen'in egosunu tatmin etmek için arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilmiştir. Artık yeter, Fırat Üniversitesi Hastanesi yönetiminin baskı, tehdit ve mobbinglerine dur denilmelidir."

ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ

Açıklamasında, "Sağlık çalışanlarını hizaya getirme operasyonlarına dur denilsin" ifadelerini kullanan Karataş, Başhekim Yardımcısı Murat Gönen'in görevden alınmasını talep etti: "Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum. Sağlık çalışanlarına mobbing uygulayan, değersizleştiren, aşağılayan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Gönen'i ve buna seyirci kalan başta Başhekim İrfan Kaygusuz'u, Rektör Fahrettin Göktaş ve Yardımcısı Bilal Üstündağ'ı size şikayet ediyorum. Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarını bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Hastane çalışanları baskı ve zulüm görmekte ve korkularından ses çıkaramamaktadırlar."