Bartın Irmağı'ndaki köpürmede 'fabrika atığı' şüphesi

Yüzlerce kişinin zehirlenmesiyle gündeme gelen Bartın'da ırmağın köpürmesi ve kirlenmesi üzerine inceleme başlatıldı, ırmaktan numune alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu ay birçok zehirlenme vakasının yaşandığı Bartın'da kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen ırmak köpürmeye başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Bartın Irmağı'nda yaşanan köpürmeyi araştırmak için sudan numune aldı.  

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçen ırmağın Çağlayan mevkisinde köpük oluşturduğu görülünce yetkililer inceleme başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, gerekli incelemeleri yapıyor. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüğümüz kirlilik, ırmağımızda balık ölümlerine de neden oluyor. Irmağımızın kirlenmesinden bizler de rahatsız oluyoruz" dedi. Orduyeri Muhtarı İrfan Sağlam da ırmaktaki köpürmeye fabrika atığının neden olduğunu belirtti ve engellenmesi gerektiğini söyledi.

Kentte ay başında yüzlerce kişi zehirlendiği için hastanelere kaldırılmış, sudan şüphenilmiş ve inceleme başlatılmıştı. (AA)