Bartın'daki zehirlenme vakaları: Valilik sudan olabileceğini açıkladı

Bartın’da suya bağlı olduğu sanılan zehirlenme vakaları artarak devam ediyor. Dün öğle saatlerinde çeşitli okullarda başlayan zehirlenmeler nedeniyle gece saatlerine kadar 417 öğrenci hastaneye gitti.

Google Haberlere Abone ol

KÜBRA AY ULUTAŞ

BARTIN - Bartın’da geçtiğimiz pazar günü başlayan zehirlenmelere dün sabah saatlerinden itibaren yeni vakalar eklendi. Kentteki çeşitli okullarda okuyan 7-12 arası 417 öğrenci, karın ağrısı, kusma, ishal ve mide bulantısı şikâyetleriyle hastanelere başvurdu.

BARTIN’DA 5 GÜNDE YÜZLERCE SUYA BAĞLI ZEHİRLENME VAKASI GÖRÜLDÜ

Bartın’da ilk toplu zehirlenme olayı pazar günü Atılım Sanayi Sitesinde bulunan üç fabrikada başladı. Üç ayrı tekstil fabrikasında 120 işci çeşitli şikâyetler ile hastanelere kaldırıldı. Gonca GYM, Asya Tekstil ve Cenk Tekstil fabrikaları işçilerin zehirlenmesi üzerine çalışmayı durdurmuştu. Fabrika yetkilileri sanayi sitesi bölgesinde kullanılan su kuyusuna arıtılmamış suyun verildiğini iddia etmişti. Yine fabrika yetkilileri; mücavir alan olduğu için belediyenin bir şey yapamadığını ve sorumluluğu İl Özel İdaresi’ne attığını kaydetmişti. Dün ise Bartın’taki çeşitli okullarda yaşları 7-12 arasında değişen öğrenciler sabah saatlerinden itibaren hastanelere başvurmaya başladı.

BARTIN VALİLİĞİ: ZEHİRLENMELERİN SUDAN KAYNAKLI OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLMEKTE

Bartın Valiliği, hastaneye başvuran öğrencilerden 400'ünün taburcu olduğunu, 17'sinin ise gözlem ve tedavisine acil serviste devam edildiğini ifade etti. Açıklamada, şikayetleri tıbbi olarak çoğunlukla tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları değerlendirildiğinde, ‘içilen su veya suyla hazırlanan veya suyla yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir’ dedi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar okullarda kuru gıda verildiğini bu nedenle gıda zehirlenmesinden şüphelenmediklerini ifade etmişti.

 

Etiketler bartın zehirlenme