Barolardan Bekir Bozdağ'a tepki: Ne yapacağız?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın barolara yönelik açıklamalarına barolardan tepki geldi. Barolar, ücretlerin düşüklüğünü hatırlatarak günümüz ekonomik koşullarında avukatların geçinemediğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 il barosu, 6 Eylül'de yaptıkları ortak açıklamayla CMK Tarifesi'nin iyileştirilmesini talep etti. Barolar, ücretlerde uygun bir artış sağlanıncaya kadar kademeli eylem yapacaklarını belirtti. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, barolara yönelik “Barolar bir araya gelmiş, imza atmışlar; boykot yapacaklarmış. Türkiye’de baroları siyasi mücadelenin parçası haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranırsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler. Biz de onlara siyasi parti gibi bakarız, kusura bakmasınlar” ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın açıklamalarına barolardan tepki geldi. 

'BU RAKAMLARIN GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA ÜCRET OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ankara Barosu Başkanı Mehmet Eren Turan, “Avukata ödenen 754 lira, 600 lira. Bunların günümüzün ekonomik koşullarında ücret olarak değerlendirilmesi mümkün değil” dedi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise “Hükümet, bizim yaptığımız işi küçümsüyorsa, sadece brüt 754 lira verilmesinin ne anlama geldiğini anlasınlar istiyoruz. Bu bir siyaset olsa bile bunu da yapmayacaksak ne yapacağız, barolar ne yapacak?” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)