Barıştılar: İmamoğlu Sözcü gazetesini ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasında bir süredir devam eden gerilim İmamoğlu'nun Sözcü'yü ziyaret etmesiyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasındaki bir süredir devam eden gerilim sona erdi. 11 Haziran'da "İBB'nin Levent'teki arsa satışında sürpriz isimler" başlıklı haber ve aynı konu ile alakalı 28 Temmuz'da yapılan haberler sonrası İmamoğlu ile gazete arasında kriz çıkmıştı.

İddiaya göre İBB, Levent'teki araziyle ilgili imar izni haberleri sonrası Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta göndermiş, gazete de İmamoğlu ve İBB'ye karşı ambargo kararı almıştı.

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, "Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler..." demişti. 

Aylardır devam eden gerginlik Ekrem İmamoğlu'nun Sözcü'yü ziyaretiyle son buldu. İmamoğlu ve Metin Yılmaz birbirlerine sarıldığı fotoğraf Sözcü'nün internet sitesine konuydu. Gazetenin bugünkü manşetinde de Ekrem İmamoğlu vardı. (HABER MERKEZİ)