Barış Yarkadaş-Mehmet Ali Çelebi atışması: Fırıldak Kubi'yi geçtin

Gazeteci Barış Yarkadaş ile AK Parti'ye geçeceğini iddia ettiği milletvekili Mehmet Ali Çelebi Twitter'da atıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'ye katılacağı iddia edilen eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin kendisine yönelik "Senin yalanlarını ispatlayıp rezil edeceğim HDP sever Barış Efendi" ifadelerine gazeteci Barış Yarkadaş "Fırıldak Kubi’yi de geçtin… Gezmediğin kapı kalmadı. İçine düştüğün rezil durumu bana saldırarak örtemezsin" diyerek cevap verdi.

Barış Yarkadaş, "PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" diyerek tweet atan Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını iddia etmişti.

Daha sonra Çelebi iddiaları reddederek siyasi hayatına bağımsız vekil olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Çelebi'nin aralarında ‘Berkin Elvan’ paylaşımının da bulunduğu yaklaşık 5 bin tweet’ini silmesi üzerine Yarkadaş "Silinecek twitler var daha… Onları silene kadar ‘bağımsız’ devam eder" yorumunda bulundu.

Çelebi de Yarkadaş'a cevap olarak "Senin yalanlarını ispatlayıp rezil edeceğim HDP sever Barış Efendi... Özür dileyeceksin" dedi.

Çelebi, tweetlerinin silinmesiyle ilgili "Hesabı aktif yöneten ağabeyimden kendi attığı tweetleri temizlemesini istedim" demişti.

Yarkadaş da cevap olarak "Fırıldak Kubi’yi de geçtin… Gezmediğin kapı kalmadı. İçine düştüğün rezil durumu bana saldırarak örtemezsin. Sana cevabımı bu gece saat 20.30’da TV100‘de vereceğim. Ekran açık. Gel katıl programa ve Berkin twitini neden sildiğini gözlerime bakarak anlat." dedi.


Çelebi daha sonra "fırıldak gazeteci bozuntusu" dediği Yarkadaş'a çağrıda bulunarak CHP'li vekillerin mal varlıklarını açıklamalarını istedi. Çelebi "Para aldın diye yaftalayan tiplemeler: Mal varlığını açıklayan belki de tek vekilim. Bende değişen bir şey yok aynı. Hala kiradayım. Sahi Barış Yarkadaş, akşama tüm chp vekillerine çağrı yapacak mısın mal varlıklarını açıklasınlar. Nerde sende o yürek!" dedi.

Çelebi attığı diğer tweetlerde Yarkadaş'a "Bugüne kadar sağdan soldan 11 parti dolaylı-direk kimisi vekilleri aracılığıyla partilerine katılmamı istediler. Onurdur. Ben haber falan yollamadım. Yollamışsam onların adını vereceksin fırıldak bey. Hepsinin kayıtları ve yazışması bende mevcut. Sabırla bekle.

Sen kim Berkin Elvan’ı bana sormak kim. Ben cezaevinden çıkar çıkmaz cenazesine gittim. Merak etme canlı yayına çıkacağım ipliğinizi pazara dökeceğim. Hdp sever Barış Yarkadaş efendi" ifadelerini kullandı.

KUBİLAY UYGUN İÇİN KULLANILMIŞTI

Barış Yarkadaş'ın Mehmet Ali Çelebi'ye yönelik sarf ettiği "Fırıldak Kubi" ifadesi, 1995 yılında DSP'den milletvekili seçilen Kubilay Uygun için kullanılmıştı. Uygun, milletvekilliği öncesinde CHP ve ANAP'ta, Meclis'e girdikten sonra ise sırasıyla DSP, DYP ve MHP'de siyaset yapmıştı. (HABER MERKEZİ)