Çelebi'den Cumhur İttifakı'na destek: Her türlü katkıyı sunarım

Önce CHP'den ardından da Memleket Partisi'nden istifa eden milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktı: "Siyaseti bıraksam da 6+1 değil, Cumhur İttifakı derim!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın AK Parti'ye katılacağını söylediği bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den Cumhur İttifakı'na destek açıklaması geldi. Yarkadaş'ın iddiaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Çelebi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgülerde bulunduğu, altılı masayı ise eleştiri yağmuruna tuttuğu görüldü.

Çelebi'nin paylaşımları şöyle:

"Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir. -PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. -Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldubitti yapılamaz. 'MİLLİ BİRLİK' şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım.

Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik.

6'lı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru! Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir!"

ESKİ TWEET'LERİNİ SİLDİ

Çelebi, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından attığı tweetini sildi. Çelebi, Berkin Elvan'ın cenazesine de katılmıştı.

Mehmet Ali Çelebi şu tweetleri atmıştı:

BÜLENT TURAN'DAN PAYLAŞIM

Çelebi'nin paylaşımlarından sonra açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, "FETÖnün gadrine uğramış Çelebi'nin bilinen bu gerçeği ifade etmesine saldıranlar aynaya bakmalı.Çelebi aynı yerde,dağılan CHP ve türevleri! @celebimehmeta ile birçok konuda farklı düşünebiliriz; ama bu aziz milletin geleceğine dair ortak rüyalarımız çok kıymetli. Bu vatan bizim!" ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ NE DEMİŞTİ?

TV100'de yayınlanan "Gündeme Dair" programında Çelebi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Barış Yarkadaş, Çelebi'nin AK Parti'li yetkililerle görüştüğünü ve bu partiye katılacağını öne sürmüştü. Çelebi'nin Cumhur İttifakı'nı öven paylaşımlarını AK Partili bir iş insanına sorduğunu belirten Yarkadaş, şunları söylemişti:

"Ben de bunu merak ettim, AK Partili bir işadamı arkadaşıma da sordum, 'Mehmet Ali Çelebi'yle bir temasınız mı var' diye. Kendisini de aradım 2 kere, Mehmet Ali Çelebi'nin telefonu kapalıydı. İsmini veremeyeceğim AK Partili bir iş insanı, söylediği şu: 'Mehmet Ali Çelebi'yle AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK üyesi bir arkadaşımız temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar'. Yani Ekim ayında, TBMM açıldığında eğer son anda fikrini değiştirmezse, ki değiştireceğini de zannetmiyorum. İşin özeti şu, Mehmet Ali Çelebi, ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam edecek.

EKİM AYINDAN İTİBAREN AK PARTİ'DE SİYASET YAPACAK

Zaten Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki açıklamasını da Twitter'da paylaşmıştı. Önceki gün de AKP milletvekili İsmail Ok'la gazileri ziyaret etti. Biliyorsunuz İsmail Ok da İYİ Parti'den AK Parti'ye geçmişti. Artık AK Parti'de diyebilirsiniz çünkü AKP'li iş insanı arkadaşımıza iki kez sordum, 'Televizyonda anlatacağım' dedim, 'Rahatlıkla söyleyebilirsin, bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesiyle görüştüler, üst düzey de görüşmeler oldu ve Mehmet Ali Çelebi ekim ayında itibaren AK Parti'de siyaset yapacak' dedi."

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'yi kamuoyu, Ergenekon Davası kapsamında tutuklanmasıyla birlikte tanımıştı. 18 Eylül 2008 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan Çelebi 16.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 41 ay cezaevinde kalan Çelebi, 2014 yılında tahliye oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa eden Çelebi, CHP'de siyasete başladı ve 2018'de milletvekili seçildi. Muharrem İnce'nin CHP'den ayrıldıktan sonra kurduğu Memleket Partisi'ne katılan Çelebi, 25 Şubat 2022'de bu partiden de istifa etti. (HABER MERKEZİ)
(*) Tweetler aynen alınmıştır, imla yazımları paylaşımcıya aittir.