Barış Vakfı: Şebnem Korur Fincancı hukuksuz ve keyfi olarak tutuklandı

TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanmasına tepki gösteren Barış Vakfı'nın açıklamasında "Kimyasal gaz kullanıldığı iddialarının bağımsız heyet tarafından araştırılmasını talep etmek suç olamaz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Vakfı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

Barış Vakfı Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "İki gündür Türkiye’nin toplumsal barış, demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğü konularında adım adım sürüklendiği yeri çok net gösteren bir soruşturmayla ve tutuklanmayla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanıldı.

Tutuklama kararının keyfi ve hukuksuz olarak nitelendirildiği açıklamada, "Barış insanı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı bugün hukuksuz ve keyfi olarak tutuklandı. Kimyasal gaz kullanıldığına dair iddiaların bağımsız heyet tarafından araştırılmasını talep etmek suç olamaz ve soruşturma konusu yapılamaz" denildi.

Fincancı'nın serbest bırakılması istenen açıklama, "Barışın, demokrasinin gelişmesini engelleyen, düşünce ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran bu karardan geri dönülmeli, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalıdır" şeklinde sona erdi. (HABER MERKEZİ)