Barış Pehlivan: TÜGVA, yerel seçim öncesi CHP'ye karşı troll çalışmasında görev aldı

Gazeteci Barış Pehlivan, eski TÜGVA yöneticisi Ramazan Aydoğdu'nun iddialarını yazdı. Pehlivan: "TÜGVA, yerel seçim öncesi CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendiren troll çalışmasında görev alıyordu."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2015-2018 yılları arasında TÜGVA Genel Merkezi’nde teşkilat koordinatör yardımcısı ve bölge sorumlusu olarak görev yapan Ramazan Aydoğdu, TÜGVA sızıntılarından sorumlu olduğu iddiasıyla 6 ay tutuklu kaldı ve geçen yıl tahliye oldu. Aydoğdu, 17 Nisan 2023 tarihli savunmasında TÜGVA’ya dair ifşalarda bulundu.

Gazeteci Barış Pehlivan, o ifşalardan dönemin TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ile Aydoğdu'nun yaptığı WhatsApp yazışmalarını paylaşarak, "TÜGVA, yerel seçimler öncesi CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendiren bir troll çalışmasında aktif görev alıyordu" dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın “İşte TÜGVA ifşaları” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“TÜGVA Başkanı Eminoğlu, kurumun yöneticisi Aydoğdu’ya 12 fotoğraf yönlendirdi. Fotoğraflarda terör örgütü PKK’nin yöneticileri Abdullah Öcalan’dan Cemil Bayık’a, FETÖ yöneticileri Fethullah Gülen’den Adil Öksüz’e kadar birçok isim “CHP’ye Aday Önerim” başlığıyla yer alıyordu.

Sonrasını Aydoğdu’dan dinleyelim:

“Bu yazışmalar o dönem TÜGVA genel başkanı olan Enes Eminoğlu ile aramızda geçmektedir. Birinci yazışmada, Enes Eminoğlu’nun farklı bir kullanıcıdan almış olduğu görsellerinde bölücü terör örgütlerinin resimleri olan bazı fotoğrafları şahsıma gönderdiği, yine bir başka kullanıcıdan aldığı net şekilde görülen ‘#CHPyeAdayÖnerim’ tag çalışmasının kimliğini ve ‘21’de aynı anda girelim inş’ cümlesini şahsımla paylaştığı net şekilde görülmektedir. İkinci yazışma ekranında, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu şahsımla bir WhatsApp ekran fotosu olduğu tahmin edilen bir resim paylaştı ve hemen altına ‘Yunus Becit paylaşın demiş il grubuna’ ifadesini kullandı. Bunun üzerine benim kendisine ‘Kurumsaldan mı abi’ dediğim, buna cevaben Enes Eminoğlu’nun ‘Şahsidendir’ diyerek cevap vermesi üzerine, benim ‘Abi bu sıkıntı olmaz mı’ diyerek tepki gösterdiğim net şekilde okunmaktadır.”

Özetle...

TÜGVA, yerel seçimler öncesi CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendiren bir troll çalışmasında aktif görev alıyordu. Bunu da devlet bankalarının reklam işlerini yapan ajans sahibi ve TÜGVA yöneticisi olan Yunus Becit organize ediyordu. Özel olarak hazırlanan görseller, TÜGVA çalışanlarının sosyal medyadaki sahte hesapları üzerinden yayılıyordu. TÜGVA’nın sadece İstanbul’daki teşkilatının 4 bin sahte hesabı kontrol ettiği iddiasını düşünürsek nasıl büyük bir etki alanı yaratıldığı anlaşılabilir.

İşte AKP medyasının, “sosyal medya kullanıcıları yaklaşan seçimler için CHP’ye aday önerilerinde bulundu” diyerek verdiği haberin arkasında böyle bir ağ vardı.” (KAYNAK)

Etiketler tügva chp troll