Barış Pehlivan: Sadullah Alagöz'ün çocuk istismarı dosyası kapatılmak isteniyor

Gazeteci Barış Pehlivan, Sadullah Alagöz hakkında devam eden çocuk istismarı davasında "rızası vardı" kararı için hazırlık yapıldığını savundu. Pehlivan davadaki gelişmeleri gündeme taşıdı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 5. kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile yazdıkları "SS" kitabında işlenen konulardan olan Sadullah Alagöz'ün 17 yaşındaki E.M.'ye cinsel istismarda bulunmasının ardından yaşanan gelişmeleri gündeme getirdi.

Pehlivan, AK Partili iş insanı Alagöz soruşturmasında defalarca savcı değişikliği yapıldığını hatırlatarak şimdi de davada "çocuğun rızası vardı" kararı için adım atıldığını yazdı.

Barış Pehlivan'ın Cumhuriyet'teki yazısının ilgili kısmı şöyle:

'ÇOCUĞUN RIZASI VAR' DEMEYE HAZIRLANIYOR

"Aylar sonra şüpheli Alagöz’den DNA örneği alınabildi. Tecavüz soruşturmasında savcı üstüne savcı değişti.

Ve şimdi...

Yeni öğrendim ki geçen hafta çok kritik bir karara imza atıldı. Savcı Sadullah Alagöz’ün 'hürriyetten yoksun kılma', 'şantaj', 'tehdit' suçlarını işlemediğine karar verdi. Çocuğun nitelikli cinsel istismarı soruşturması ise devam ediyordu.

Bu ne demek oluyordu?

Mağdur E.M’nin avukatlarıyla konuştum.

Maalesef görünen o ki savcılık “Çocuğun rızası var” demeye hazırlanıyordu. Öyle ya, hürriyetten yoksun kılma 'yoksa', tecavüzden de bahsedilemezdi!

Savcı, mağdur E.M’nin tecavüzden 10 gün sonra şikâyette bulunmasını bile 'hayatın olağan akışına aykırı' görüyordu." (HABER MERKEZİ)