Barış İçin Müzik Vakfı 2021 yılı eğitim programı başladı

Barış İçin Müzik Vakfı, "Barış İçin Müzik" programına devam ediyor. Bu yıl 200 çocuğun ücretsiz yararlanacağını, büyük kısmı dijital olarak gerçekleşecek eğitim programı kapsamında “Enstrüman ve Koro Dersleri”, “Beden Perküsyonu Dersleri”, “Müzik Kültürü Dersleri”, “Sosyal Atölyeler” ve “Ustalık Sınıfları” olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2021’de 16. yılını kutlayan Barış İçin Müzik Vakfı, bugüne kadar 2 bin enstrümanı 7 binden fazla çocukla buluşturdu. Tüm çocukların sanatsal yaşama katılım hakkı olduğuna ve bu hakkın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanarak hayata geçirilen Barış İçin Müzik Vakfı, kısıtlı sosyo-ekonomik şartlarda yaşayan çocuk ve gençlere karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor. Her yıl, Eylül ayının ilk haftası içinde web sitesi ve okullar üzerinden aldığı başvuruları bu doğrultuda değerlendiriyor.

Bu yıl da 200 çocuğun ücretsiz yararlanacağı, büyük kısmı dijital olarak gerçekleşecek eğitim programı kapsamında “Enstrüman ve Koro Dersleri”, “Beden Perküsyonu Dersleri”, “Müzik Kültürü Dersleri”, “Sosyal Atölyeler” ve “Ustalık Sınıfları” olacak.

EĞİTİM KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Barış İçin Müzik Vakfı programında yer alan “Enstrüman ve Koro Dersleri”nin yanına 2021 yılında “Beden Perküsyonu Dersleri”, “Müzik Kültürü Dersleri”, “Sosyal Atölyeler” ve “Ustalık Sınıfları”nı da ekledi. Vakıf, bu yılın programını sosyal mesafe kuralları kapsamında revize ediyor.

“Enstrüman ve Koro Dersleri” bu yeni dönemde bireysel ve gruplar halinde çevrimiçi olarak devam edecek. Öğrenciler enstrüman bilgisi, nota, solfej ve müzik teorisinin de yer aldığı temel başlangıç derslerine uzaktan öğrenim aracılığıyla da katılabilecekler.

“Müzik Kültürü Dersleri” ile “Klasik Müzikte Dönemler”, “Büyük Besteciler ve Hikayeleri”, “Enstrüman Çalmanın Faydaları”, “Müzik Nasıl Okunur?”, “Müzikle Değişen Hayat Hikayeleri” başlıkları altında öğrencilerin müzik kültürü bilgisinin derinleşmesi amaçlanıyor.

“Beden Perküsyonu Dersleri” ile ritim ve hareket yetenekleri üzerine çalışmalar yapılacak. Koro ve orkestra eğitimleri ile entegre olarak gerçekleştirilecek derslerde, sahne performanslarına perspektif katılması ve yaratıcılığın beslenmesi hedefleniyor.

“Sosyal Atölyeler” ile öğrencilerin Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları’nda yer alan hedefleriyle ilgili farkındalıklarını genişletmek amaçlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler öğrencilerinin oluşturduğu BUSOS Deniz Yıldızı Gönülleri tarafından gerçekleştirilecek atölyelerde, “Çocukların Kendini Tanıması”, “Kendini İfade Etme”, “Tüm Canlıların Yaşam Hakkına Saygı Duymak”, “Çocuk Hakları”, “Hayvan Hakları”, “Birlikte Uyum İçinde Yaşama Becerisi” konuları işlenecek. Sosyal atölyeler aynı zamanda farklı seviyelerde enstrüman derslerine katılan öğrencilerin de bir araya gelmesini sağlayacak.

USTALIK SINIFLARI

Barış İçin Müzik Vakfı, bu yıl ileri seviye öğrencilerinin profesyonel sanatçılarla bir araya gelerek müzikal gelişimlerinin desteklenmesini sağlamak amacıyla Ustalık Sınıfları (Master Class) da oluşturacak. Vakfın bu yıl davet aldığı ulusal, uluslararası etkinlik ve performanslara öğrencilerin dijital araçlarla katılımları sağlanacak. 

.

Daha fazla bilgi için: 

www.instagram.com/ barisicinmuzikvakfi/

www.facebook.com/ barisicinmuzikvakfi 

https://twitter.com/ barisicinmuzik 

www.youtube.com/channel/ UCTpwQOFkOc1pO9wUYBTIbpQ