Banyo zemininin altında 20 kemik bulundu: 'Hiç böyle bir şey görmemiştim'

İngiltere'de bir tesisatçı, 200 yılı aşkın süre önce inşa edilmiş bir evin banyosunda çalışırken toprağa gömülmüş 20'yi aşkın kemik buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Plymouth kentinde bir tesisatçı, çağrıldığı bir evin banyosunda çalışırken banyonun altında gömülü 20'yi aşkın kemik buldu. 200 yılı aşkın zaman önce inşa edilen evde çalışan 36 yaşındaki Jonathan Betts, bulduğu kemikleri sosyal medyada paylaştı.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, paylaştığı görüntüler 6 Ocak'tan bu yana TikTok'ta 1,4 milyon görüntüleme alan Betts, "Tuvaleti ve yer döşemesini kaldırdığımda alt döşemenin büyük ölçüde çürümüş olduğunu gördüm. Tatilde olan ev sahiplerini durumdan haberdar ettim. Ev sahiplerine toprağı kazmak zorunda kalacağımı anlattım" diye konuştu. Banyonda çalışmaya başladıktan sonra kemiklere rast geldiğini söyleyen Betts, "Siz de hayal edebilirsiniz ki stres olmaya başladım" dedi.

'İNSAN DEĞİL BİR KÖPEĞE AİT OLMASINI UMDUM'

Özellikle üzerinde dişlerin olduğu bir çene kemiği bulduktan sonra stres duymaya başladığını anlatan tesisatçı, "Bir yandan bunların hayvan kemiği olduğunu biliyordum çünkü dişler bizimkilere benzemiyordu. Ama yine de tedirginlik duyuyordum çünkü gerçekten bu işin kapatılmasını istemiyordum" ifadelerini kullandı. Tesisatçı, çene kemiğinin ikinci kısmının yanı sıra 20 diğer kemik daha bulduğunu söyledi. Betts, bulduğu kemikleri, TikTok hesabından 600 takipçisiyle de paylaştı. 

Önce bunların 'bir şekilde' köpek kemiği olmasını umduğunu anlatan tesisatçı, arama motorunda yaptığı araştırmaların ve bilgi sahibi kişilerle yaptığı konuşmaların ardından bu kemiklerin bir insana değil, bir domuza ait olduğunu anladı. Betts'in söylediğine göre, eski zamanlarda söz konusu kemikler 'kötü ruhları uzak tutmak için' evin altına yerleştiriliyordu. Betts, çalıştığı evdeki durumu ise şöyle anlattı: "Ev sahipleri ile konuştuğumda, evin hemen karşısında eskiden bir domuz çiftliği olduğunu söylediler. Onların mülkünün hemen yanında bulunan ahırın ise esasında mezbaha olduğunu düşünüyorlar."

'20 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM, HİÇ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEMİŞTİM'

Bu bilgilerin ardından tesisatçı Betts, TikTok hesabından bir paylaşım daha yaparak, "Bu, bir insan değil. Evet!" diye konuştu. Buna yorum yapan bir kullanıcı ise "En azından kemiklerin gizemini çözdün" diye yazdı. Betts de "20 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim" sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı anlattı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler tesisatçı kemik