Bangladeş’te Rohingya mülteci kampında yangın: En az yedi ölü

Bangladeş’in Cox's Bazar bölgesindeki Rohingya mülteci kampında çıkan yangında, üçü çocuk olmak üzere en az yedi kişi öldü. Yangın nedeniyle 50 bin kişi tahliye edildi ve 900 barınak zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş’in Cox's Bazar bölgesinde bulunan Rohingya mülteci kampında çıkan yangında en az yedi kişinin öldüğü belirtildi. Yüzlerce çadırın ve barınağın zarar gördüğü, 50 binden fazla kişinin kamp alanını terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Yetkililer, yangının 3 bin hektarlık alanı kapsayan 34 kamptan birinde başladığını daha sonra alevlerin bitişik kamplara sıçradığını aktardı. Gece yarısı meydana gelen yangında, üç çocuğun da öldüğü duyuruldu. Yangının ilk etapta küçük bir alanda başladığı ancak yemek pişirmek için kullanılan tüplerin patlamasıyla geniş bir alana yayıldığı ifade edildi. 

Yaklaşık 7 bin 400 mültecinin yaşadığı 900 barınak zarar gördü. İtfaiye yetkilileri, dört gün içerisinde kamp alanında iki ayrı yangın çıktığını ve cuma günü meydana gelen yangında da çok sayıda barınağın zarar gördüğünü belirtti. 

Halihazırda yaklaşık bir milyon Rohingya Müslümanı, Bangladeş'te mülteci kamplarında yaşıyor. 2017 yılından itibaren yüz binlerce sığınmacı, Müslüman azınlık olarak baskı gördükleri Myanmar'dan komşu ülke Bangladeş'e kaçmıştı. (DIŞ HABERLER)