Balıkesir 30 dakikada su altında kaldı

Balıkesir'de gece şiddetini artıran sağanak ve dolu nedeniyle sokaklar göle dündü. Bazı mahallelerde ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından, Balıkesir'de saat 22.00 sıralarında aniden bastıran ve 30 dakika süren sağanak ile dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bodrum ve zemin katlarda bulunan ev ve işyerlerini su bastı. 

DHA'nın aktardığına göre Şiddetli yağıştan en fazla etkilenen bölgeler Altıeylül ilçesine bağlı Bahçelievler ve Plevne mahalleleri oldu. Polis bazı caddeleri ulaşıma kapattı. Yarım saatte bölgede metrekareye 50 kilograma yakın yağışın düştüğü açıklandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kısa sürede aşırı yağış olmasından dolayı, yoğun bir yağmura maruz kaldık. Hiçbir rögar taşmadı. Neyse ki hava döndü. Su biriken yerlerde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın şiddeti nedeniyle Cengiz Topel Caddesinde rögarlara aşırı yüklenmesinden dolayı asfalt bile patladı. Şu anda hiçbir vatandaşımızın canı yanmadı. Maddi hasarı da bir şekilde vatandaşımızla el ele verip, hallederiz. Herkese geçmiş olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)