Balcalı'da yolsuzluk soruşturması: 8 kişi tutuklandı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin eski başmüdürü ve eski başhekim yardımcısının da aralarında olduğu 8 kişi, 'ihaleye fesat karıştırma' soruşturmasında tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Emniyeti Mali Büro ekipleri, Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 2018-2021 yılları arasında medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihale ile doğrudan satın alımlarda yolsuzluk yapıldığını tespit etti. Açık yapılması gereken ihalelerin, ilan edilmeden ve talimat alınmaksızın ve doğrudan temin ile yapıldığı ve kamunun toplam 3 milyon 677 bin lira zarara uğratıldığı belirlendi. 

8 MİLYON 885 BİN LİRA HESAP HAREKETİ

DHA'nın haberine göre şüphelilerin hesap hareketlerini de inceleyen ekipler, birbirleri ve şirketler arasında toplam 8 milyon 855 bin liralık EFT ve havale yapıldığını belirledi. Savcılık, Balcalı Hastanesi'nin eski başhekimi T.C.İ., eski başhekim yardımcısı Kerem Mazhar Özsoy, eski başmüdürü Ali Önal’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından ekipler, 26 eylülle yapılan baskınlarda 28 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden eski başmüdür Ali Önal ile eski başhekim yardımcısı Kerem Mazhar Özsoy'un da aralarında olduğu 8 kişi tutuklanırken, 19'u adli kontrol şartı, 1'i ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)