Bakkalda kanser tedavisinde kullanılan 35 bin kutu ilaç bulundu

Adana'da bir bakkalda çoğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’da polisin operasyon düzenlediği bakkal dükkanında çoğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlenen ilaçları, usulsüz yollarla temin ettiği belirtilen Erdal B. ile eşi Hicran B. gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre soğuk hava deposunda muhafaza edilmesi gereken ilaçların, rastgele kutularda saklandığı saptandı. 

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alınan ilaçların, önemli bir bölümünün farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi. Öte yandan ilaçların, hastanelerden kim tarafından ve nasıl çıkartıldığının tespit edilmesi için de çalışma başlatıldı.

Ele geçirilen ilaçlar arasında kanser tedavisinde kullanılan akıllı ilaçlar, antibiyotikler, insülin ve alerji ilaçlarının bulunduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyete götürülen şüphelilerden Erdal B. ifadesinde, “İlaçları çok önce almıştım. İhraç edecektin ancak enflasyon nedeniyle elimde kaldı, satamadım. İlaçların son kullanma tarihi geçmişti ve imhaya gidecekti” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdal B. ile Hicran B., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler adana ilaç