Bakanlık ÇED’i kabul etmedi, Camiliyayla mermer ocağından kurtuldu

Camiliyayla mahallesinde yapılmak istenen mermer ocağına karşı çevrecilerin tepkisi sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED sürecini sonlandırdı.

Camiliyayla'ya yapılmak istenen mermer ocağına karşı çevreciler ve bölge halkı zaman zaman eylem yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Rey Maden San. ve Tic. A.Ş. tarafından mermer çıkartılmak için tamamı orman arazisi olan yaklaşık 100 hektarlık alanda kazı yapılmak istenmesine çevreciler engel oldu.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman, “ÇED kabul edilmemiş ve ÇED süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırılmıştır” dedi.

‘HALKIN TEPKİSİ OLUMLU SONUÇ VERDİ’

Orman alanlarının talan edilmesinin önlenmesi için Bozüyük Dostları Derneği, Odunpazarı Kent Konseyi, ESCEVDER üyeleri ve yöre halkı tarafından imza kampanyası başlatılmıştı. “Fiyatı 430 TL/ton olan mermerin 100 hektarlık orman arazisini talan etmeye değer mi” diyen çevreciler ve bölge halkı duruma isyan ederek, konunun takipçisi olacaklarını duyurmuştu. Konuyla ilgili konuşan ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman, halkın tepkisinin olumlu sonuç verdiğini söyledi. Yurtman “Camiliyayla mahallesinden sonra Muratdere mahallesinde de aynı kararı beklediğimizi kamuoyuna açıklıyoruz. Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği olarak orman alanlarının yok olmaması, suyumuzun israf edilmemesi, havamızın kirletilmemesi ve çevremizin yaşanabilir bir doğa harikası olması için bundan önce yaptığı çalışmalarını bundan da kararlılıkla sürdüreceğini kamuoyuna bir kez daha saygılarımızla duyururuz” diye konuştu.