Bakanlığın talebine camia tepkili: Bu kanun sadece Trabzonspor'a mı var?

Trabzonspor'un sponsorluk anlaşmasından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın pay istemesine bordo-mavili camiadan tepki büyüyor. Camianın önde gelenleri Bakanlığın adil davranmadığını dile getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzonspor'un Papara ile yaptığı 1.4 milyarlık sponsorluk anlaşmasından yüzde 25 pay istemesi üzerine Bordo-Mavili camia ayağa kalkmıştı. Yönetmeliklere göre Spor Genel Müdürlüğü mülkiyeti kendisine ait olan stadyuma sponsor adı verildiğinde toplam tutarın yüzde 25'ini alma hakkına sahip oluyor. Fakat Türkiye'deki kulüplerin stadyumlarının büyük bölümünün Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olmasına karşın yalnızca Trabzonspor'un stat isim sponsorluğundan pay istemesi tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü fakat henüz konuyla ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan

 

HACISALİHOĞLU: KULÜPLERİ ZORDA BIRAKIR

Konuyla ilgili konuşan Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bakanlığın talebinin kulübü zor durumda bırakacak bir hamle olduğunu söyledi. Talebin eşitlik ilkesine göre uygulanması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Bu Trabzonspor'dan istenip diğer kulüplerden istenmiyorsa farklı değerlendirmek lazım. Stat isim sponsorluğu kulüplere destek olmak amacıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bunu yarıda kesmek ona göre harcama yapan kulüpleri zor durumda bırakmaktan başka bir işe yaramaz" dedi.

Bakanlığın uygulamasının Trabzonspor'un sponsor bulduktan sonra değişmesinin de düşündürücü olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, "Fenerbahçe'ye daha 2 yıl önce 125 bin metrekarelik arazi bağışı yapılırken Trabzonspor'un devlet desteği ile suçlandığı ve başarısına gölge düşürülmeye çalışıldığı dönemde stadına bulduğu sponsorluk gelirinden bakanlığın pay istemesi üzücü ve insanları tedirgin edici bir durum" sözlerini kullandı.

Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu

 

SUİÇMEZ: TRABZONSPOR'A NASIL BAKILDIĞININ GÖSTERGESİ

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de bakanlığın talebinin kanuni olmasının adil olduğu anlamına gelmediğini dile getirdi. Kulüplere eşit davranılmadığını kaydeden Suiçmez, ekonomik zorlukların zirvede olduğu bir dönemde Bakanlığın istediği payın haksızlık olduğunu ifade etti.

Diğer kulüplerin yıllardır stat isim sponsorluğu yaptığını fakat Trabzonspor, sponsorluk yapınca bakanlığın harekete geçtiğini kaydeden Suiçmez, "Bakanlığın talebinin Trabzonspor'a nasıl bakıldığının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten kulübü çok zor durumda bırakacak bir adım atıldı. Borç batağında olan kulüplerin çözüm arayışını bakanlık baltalamaktadır. Kabul edilebilir bir durum değil. Bu yanlış uygulamadan dönülmezse Trabzonsporlular bunun bedelini yerel seçimlerde ödetir" sözlerine yer verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez

 

Etiketler Trabzonspor sponsor