Bakanlığın doğruladığı yaz kampıyla ilgili yazıya soruşturma: 'İftira'

Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen hakkında, devlet korumasındaki çocukların, Nur Cemaati'ne bağlı bir derneğin yaz kampına gönderilmesine dair yazısını nedeniyle soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen hakkında "Devlet korumasındaki çocuklar tarikat kampında" başlıklı yazısı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya platformu X'te paylaşım yapan Zülal Kalkandelen, "Bu yazımla ilgili olarak hakkımda soruşturma başlatılmış! Yazıya kaynak olan haber ilk olarak Sol Haber Portalı’nda yayımlandı ve çok ses getirdiğinden medyada yaygın olarak yer aldı. Bana soruşturma açılması ilginç!" dedi.

Soruşturmada Kalkandelen'e "İftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamaları yöneltildi.

Savcılığın gönderdiği yazıda Zülal Kalkandelen'den 7 gün içinde ifade vermesi istendi.

BAKANLIK KAMPI DOĞRULAMIŞTI

Çocuklarla ilgili haberin ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların Nur Cemaati'yle bağlantılı Mutlu Yuva Derneği’nin düzenlediği kampa gönderildiğini doğrulamıştı.

Dernekle 2019 yılında protokol imzalandığı aktarılan açıklamada, yurdun denetlenmediği ve çocukların refakatçisi olmadığı iddiaları reddedilmişti.

Açıklamada, "Bahsi geçen Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve devlet denetimi altında hizmet vermekte olan bir yurttur. Haberlerde iddia edilen 'çocukların refakatçileri olmadan tarikat kampına gönderildiği' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti. (HABER MERKEZİ)