İngiltere: Rus jeti, 29 Eylül'de uçağımızın yakınına füze fırlattı

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rusya ait bir jetin, 29 Eylül günü Karadeniz üzerinde devriye görevi yapan İngiliz uçağının yakınına füze fırlattığını, Rusya'nın 'teknik arıza' dediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, bir Rus savaş uçağının 29 Eylül'de Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında devriye görevi yapan bir İngiliz uçağının yakınına füze fırlattığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İngiltere parlamentosunda konuşan Savunma Bakanı Ben Wallace, Karadeniz üzerinde rutin devriye görevini yapan İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) bağlı silahsız bir uçağın yakınına Rusya'ya ait savaş uçağından füze fırlatıldığını belirtti.

İngiltere'nin 29 Eylül'de meydana gelen bu olayın ardından devriyeleri askıya aldığını ve endişelerini Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya ilettiğini dile getiren Wallace, Rusya'nın bunun "teknik bir arıza" olduğunu belirttiğini aktardı.

Wallace, İngiltere'nin daha sonra devriyelere yeniden başladığını belirterek olayı "potansiyel olarak tehlikeli" şeklinde nitelendirdi ancak bunun "kasıtlı bir tırmanma" olarak görülmediğini sözlerine ekledi.

Bakan Wallace, "Analizimiz bunun bir arıza olduğu konusunda uyuşuyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)