Bakan Selçuk: Önceliğimiz yüz yüze eğitim

Yüz yüze eğitimde okullara devam oranlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Önceliğimiz yüz yüze eğitim ancak okulları en çok kapalı olan ülkeler arasında ilk 5'te yer alıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakaları rekor düzeyde seyrederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. İlkokullarda yüzde 80, ortaokullarda yüzde 76, liselerde ise yüzde 70 civarında okula katılım olduğunu aktaran Selçuk, "Okullara devam konusunda artışlar devam ediyor. Bizim elbette önceliğimiz yüz yüze eğitim ancak okulları en çok kapalı olan ülkeler arasında ilk 5'te yer alıyoruz" diye konuştu.

Düzce'de yaptığı okul ziyaretinin ardandan soruları yanıtlayan Bakan Selçuk, "Her ilin kendisine özgü kararlar alınıyor. Zor bir süreç yaşıyoruz, birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Değişimleri izleyerek ortak kararlar almayı istiyoruz. Önceliğimiz yüz yüze eğitim. Günlük ve anlık istatistikleri izliyoruz. Değerlendirmelerimiz anlık devam ediyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)