Samsun'da Murat Kurum'un programlarına katılan heyette 5 kişinin korona testi pozitif çıktı

Samsun'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve protokol üyeleri ile program ve törenlere katılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın Covid-19 testi pozitif çıktı. Kılıç'ın ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman'ın da testlerinin pozitif olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bugün gerçekleşen Samsun programına gün boyu katılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman'ın korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bugün Samsun'da gerçekleştirdiği açılış ve çeşitli ziyaret programlarına katılacak tüm protokol üyeleri ile birlikte belediye başkanlarına cuma günü Covid-19 testleri yapıldı.

Ancak test sonuçları belli olmadan uçak ile gelen Bakan Murat Kurum'u tüm protokol ve belediye başkanları Çarşamba Havalimanı'nda karşılamaya gitti. Kurum, sabah saatlerinde geldiği Samsun'da, vali, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u havaalanında karşılayanlar arasında Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da vardı. Kılıç, Kurum'un AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Samsun Valiliği ziyareti ile kentsel dönüşüm projelerinin temel atma törenlerine katıldı.

BAKANIN PROGRAMINDAYKEN SONUÇ GELDİ

Bütün gün süren ziyaret ve temel atma töreni boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un yanı sıra Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ve diğer belediye başkanları ile birlikte olan Bafra Belediye Başkanı Kılıç'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı bilgisi ise temel atma töreni sırasında geldi.

Murat Kurum'un katılımı ile Canik ve Kavak ilçeleri için yapılan kentsel dönüşüm temel atma töreni sırasında yine protokol üyeleri ile bir arada bulunan Bafra Belediye Başkanı Kılıç'a testinin pozitif çıktığı bilgisi verildi ve Kılıç töreni terk etmek zorunda kaldı.

Bakan Murat Kurum'un Samsun programına katılan ve Covid-19 testi pozitif çıktığı sonradan bildirilen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile temas halinde olan diğer belediye başkanları ve protokol üyeleri ise yaşananlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Kılıç'ın Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrasının ardında programlara katılanlar arasında yeni vakalar çıktı.

Virüse yakalanan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu da Bakan Murat Kurum ile gün boyu açılış ve ziyaret turlarında yer aldı. Kurum Samsun ziyareti kapsamında AK Parti Samsun İl Başkanlığına da giderken, burada kendisini Ersan Aksu karşıladı.

Temel atma töreni ile birlikte Kurum'un Samsun'da gerçekleştirdiği tüm ziyaret turlarına katılan gece saatlerinde yaptığı duyuruda testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Kurum'un programına katılan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Alaçam İlçe Kaymakamı Fikret Zaman'ın da testinin pozitif olduğu açıklandı.

TESTLER TURİZM BAKANI İÇİN YAPILDI İDDİASI

Öte yandan olayla ilgili edinilen diğer bir bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 28 Kasım Cumartesi günü yapacağı Samsun ziyareti için protokol ve belediye başkanlarından Covid-19 testi istenmedi.

Samsun protokolü ve belediye başkanlarına 29 Kasım Pazar günü Samsun'a gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un ziyareti için cuma günü akşam saatlerinde Covid-19 testi yapıldığı iddia edildi. Bu test sonuçları da cumartesi günü Murat Kurum'un programları sırasında belli oldu.