Bakan Kurum: 81 ilde sosyal konut projesi başlatılacak

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatacağız" diyen bakan Kurum, açıklamanın ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyükşehirlerde astronomik rakamlara ulaşan kiralar krize dönüşürken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni konut projelerinin hayata geçirileceğini duyurdu. Kurum "Yeni sosyal konut projelerimizi, önümüzdeki ay itibarıyla cumhurbaşkanımızın vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini, 81 ilimizde başlatacağız" dedi.

Bakan Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde geçen yıl istinat duvarı çökmesi nedeniyle yıkılan Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölgeye yapılacak yeni konut projesinin temel atma törenine katıldı. Bugüne kadar sözünü verdikleri tüm projeleri hayata geçirdiklerini öne süren Kurum "Şehirlerimizin doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, iklimiyle uyumlu projeler üretmeyi sürdürüyoruz. Sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden ekolojik koridorlara ve iklim dostu yatırımlara kadar çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözü verilen 23 millet bahçesinin 8'inin tamamlandığını söyleyen Kurum, İleri Mahallesi'nde temeli atılan projeye ilişkin de "8 blokta 139 konut 67 araçlık otoparktan oluşan yeni yuvalarımızın temelini atıyoruz" açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)