Bakan Kurum: 20 yılda yaptığımız gibi yine sözlerimizi tutacağız

Bakan Kurum'dan 'sosyal konut' açıklaması: 25 Ekim'de 17 ilde temelleri atıyoruz. 20 yılda yaptığımız gibi yine sözlerimizi tutacağız, inşaatlarımızı da iki yıl içerisinde bitirip teslim edeceğiz

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber canlı yayınında "İlk Evim İlk İş Yerim" ile "İlk Evim Arsa" projelerine ilişkin açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin uygulamaya alındığını söyleyen Kurum, bu projeyle konut fiyatlarının ve kiraların düşeceğini savundu.

"Sosyal konutta başvuru sayısı 7,5 milyon. Resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı da 4 milyon 560 bine ulaştı" diyen Bakan Kurum, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesine ilişkin, "25 Ekim'de 17 ilde temelleri atıyoruz. Büyük coşkuyla, heyecanla bütün temelleri de etaplar halinde atıp, bundan önce, 20 yılda yaptığımız gibi yine sözlerimizi tutacağız, inşaatlarımızı da iki yıl içerisinde bitirip teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'KASIMDA ORTA GELİR GRUBU İÇİN KAMPANYA AÇIKLANACAK'

Orta gelirliler için konut projesinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Kurum, kasım ayı itibarıyla orta ve orta üstü gelir sahiplerine yönelik konut kampanyasının açıklanacağını duyurdu. (HABER MERKEZİ)