Bakan Koca: Sağlık çalışanlarını kasten yaralama 'katalog suç' oluyor

Sağlık çalışanlarına yönelik kanun teklifinin Meclis'e sunulduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tutuklamaların daha kolay yapılabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarını ilgilendiren kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Bakan Koca, "Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne dair bilgi verdi.

 

'SAĞLIK PERSONELİNE KARŞI KASTEN YARALAMA, TUTUKLULUK İÇİN TEK BAŞINA KARİNE TEŞKİL EDECEK'

"Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak" ifadelerini kullanan Koca, "Bugün büyük bir adım atıldı. Yüce Meclisimize teşekkür ederiz. Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve Malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesi için Türk Ceza Kanunu'nda, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmuş ve Adalet Komisyonu'na sevk edilmiştir. Yüce Meclisimiz devrim niteliğindeki bu değişiklikleri gündemine almıştır. Teşekkür ederiz" dedi.

Sağlık çalışanlarına karşı işlenen kasten yaralama suçunun Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki "Katalog Suçları" arasına alındığını belirten Koca, "Tıpkı kasten öldürme gibi, silah kaçakçılığı, işkence gibi. Sağlık personeline karşı kasten yaralama, tutukluluk için tek başına karine teşkil edecek. Artık hakim ve savcılarımız başka gerekçeye ihtiyaç duymadan tutuklama kararı verebilecek" diye belirtti. (HABER MERKEZİ)