Bakan Koca: Gazze'ye gönderilen 2 uçak Mısır'a ulaştı

MSB, bugün 06.00 ve 07.30’da iki uçağın daha yardım malzemelerini ulaştırmak üzere Ankara’dan Mısır’a hareket ettiğini duyurdu. Bakan Koca da uçakların Mısır'a ulaştığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır’a ulaştırmaya devam ediyoruz. Dün gerçekleşen iki sortinin ardından bugün de sabah 06.00’da ve 07.30’da Hava Kuvvetlerimize ait iki uçak daha yardım malzemelerini ulaştırmak üzere Ankara’dan Mısır’a hareket etti" denildi.

KOCA: 2 UÇAK MISIR'A VARDI

İlerleyen saatlerde sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise uçakların Mısır El Ariş Havalimanı'na ulaştığını duyurdu. Bakan Koca, yarın 2 uçağın daha gönderilmesi planı olduğunu da belirtti.

Koca, şu açıklamayı yaptı:

"DÜN UÇUŞU PLANLANAN 4 UÇAKTAN 2’Sİ BU SABAH MISIR El Ariş Havalimanı’na ulaştı. Ayrıca; tıbbi malzeme, yoğun bakım ekipmanları ve jeneratörlerden oluşan 2 uçağın daha YARIN GAZZE İÇİN Mısır’a uçuşu planlanıyor. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor. Devamı var." (HABER MERKEZİ)